Tshekin avausotteluun iso takaisku: NHL-supertähti jää sivuun

Tshekin odotettu NHL-vahvistus Tomas Hertl jää sivuun MM-kotikisoista.

Jääkiekon miesten MM-kisojen avausottelussaan perjantaina Tshekin kohtaava joukkue joutuu pärjäämään ilman NHL-tähteä Tomas Hertliä. Tshekin jääkiekkoliitto ilmoitti tiistaina, että Hertl ei pääse mukaan kotikisoihin.

Tshekin joukkue elätteli toiveita Hertlin osallistumisesta kisoihin, mutta Vegas Golden Knightsin pudotuspelit päättyivät ensimmäiselle kierrokselle, eikä seura sallinut Hertlin osallistumista MM-kisoihin.

”Tomas Hertl ei valitettavasti liity joukkueeseen. Hän oli kiinnostunut tulemaan, mutta seura ei antanut lupaa. Tämä on iso takaisku, odotimme häntä mukaan”, Tshekin maajoukkueen GM Petr Nedved kommentoi Tshekin yleisradion mukaan.

Hertlille tehtiin kuluvalla kaudella mittava polvioperaatio, mikä lienee yksi syy siihen, miksi seura ei antanut lupaa pelaamiseen.

”Tomas on tietenkin Vegasille tärkeä sijoitus seuraavien kuuden vuoden ajaksi. Vaikka hän pelasi pudotuspeleissä noin 20 minuuttia ottelua kohden, polvi ei ole täysin kunnossa. Vähän odotin tätä (seuran päätöstä) tapahtuvaksi”, Nedved selitti.

Hertl, joka on pelannut NHL:ssä vuodesta 2013–14 lähtien, on koonnut urallaan 488 runkosarjapistettä. Hän siirtyi San Jose Sharksista Vegasiin päättyneellä kaudella ja saavutti 54 ottelussa tehot 17+21.

Tshekki ja Leijonat kohtaavat MM-kisojen avausottelussa perjantaina klo 21.20 Suomen aikaa.

Lähde: Ilta-Sanomat