Kanada vahvistaa MM-joukkuettaan NHL-tähdillä, nuoret lupaukset jäävät sivuun

Kanada ilmoitti NHL-hyökkääjien Pierre-Luc Dubois’n, Nick Paulin ja Brandon Hagelin liittymisestä MM-joukkueeseen.

Kanada ilmoitti tänään tiistaina kolmen NHL-tähden, Pierre-Luc Dubois’n, Nick Paulin ja Brandon Hagelin, liittymisestä joukkueeseensa MM-kisoja varten. Heidän NHL-joukkueensa kausi päättyi pudotuspeleihin, mikä vapautti heidät maajoukkueen käyttöön.

Kanadan GM Rick Nash korosti NHL-trion arvokasta panosta joukkueelle ja heidän kykyään tuoda johtajuutta vahvaan kokoonpanoon.

Samalla Kanada ilmoitti nuorten hyökkääjien Macklin Celebrinin ja Adam Fantillin jäävän pois Tshekin MM-kisoihin nimetystä joukkueesta ja palaavan Pohjois-Amerikkaan.

Celebrinia, 17-vuotiasta Bostonin NCAA-yliopistohyökkääjää, pidetään yhtenä kesän NHL-varaustilaisuuden kärkiniminä. Fantilli, nykyään 19-vuotias, varattiin Columbus Blue Jacketsiin viime kesän NHL-varaustilaisuuden kolmantena pelaajana. Hän pelasi ensimmäiset miesten MM-kisansa viime vuonna ja voitti maailmanmestaruuden.

Hagel keräsi kuluneella NHL-kaudella 75 tehopistettä 82 runkosarjaottelussa ja viisi pistettä viidessä pudotuspelissä. Paulin saldo oli 46 runkosarja- ja kaksi pudotuspelipistettä. Dubois taas kokosi 40 runkosarjapistettä ja yhden pudotuspelimaalin.

Hagel ja Paul ovat vuoden 2021 maailmanmestareita, Paul teki loppuottelussa voittomaalin Suomea vastaan. Dubois’lla on kaksi MM-hopeaa.

MM-turnaus pelataan Tshekin Prahassa ja Ostravassa, ja se käynnistyy perjantaina. Hallitseva maailmanmestari Kanada kuuluu A-lohkoon yhdessä Suomen kanssa.

Lähde: MTV Uutiset