Olut nousee esteeksi – Tapparan tähti poistetaan Norjan maajoukkueesta

Tappara-hyökkääjä Philip Granath ei löydä paikkaansa Norjan jääkiekkomaajoukkueesta tällä kaudella, ja syy on paljastunut: oluen nauttiminen viime MM-kisojen aikana on pannut hänet sivuun.

Norjan TV 2 on yrittänyt toistuvasti saada maajoukkueen päävalmentajaa Tobias Johanssonilta perusteluja siihen, miksi Granathia ei ole valittu tälle kaudelle maajoukkueeseen, vaikka hän pelaa säännöllisesti yhdessä Euroopan kärkiliigoista parhaassa joukkueessa.

Ruotsalainen Johansson on tähän mennessä perustellut valintojaan urheilullisin perustein. Kuitenkin maanantaina, kun Norjan MM-kisajoukkue julkistettiin, Johansson suostui kertomaan Norjan TV 2:lle, että syynä Granathin poisjättämiseen on viime MM-kisojen aikainen kurinpitoasia.

Tämän takia sekä 21-vuotias Granath että puolustaja Ole Julian Björgvik-Holm, jotka molemmat pelasivat viime vuoden MM-kisoissa, on jätetty tällä kaudella pois Norjan maajoukkueesta.

Tuo päätös on todella kummallinen

Johansson ei halunnut paljastaa, mitä tapahtui viime MM-kisojen aikaan, mutta Granath itse avasi asian.

”Viime MM-kisojen aikaan minä ja muutama muu istuimme katsomossa ja nautimme muutaman oluen. Tämä oli kurinpitorikkomuksemme”, Granath selitti.

”Pelasin ensimmäiset ottelut, mutta sitten minulle kerrottiin, etten enää pelaisi. Silloin päätin ottaa oluen. Se oli äärimmäisen typerää, ja olen katunut sitä jälkeenpäin. Vaikka pysynkin tekojeni takana, en tekisi sitä uudelleen.”

Johansson painotti, että ”tietyillä rikkomuksilla on seurauksensa”.

”Pidämme heidät tällä kaudella poissa ja pysymme päätöksessämme. Tämä on tehty tämänkaltaisen käytöksen lopettamiseksi ja rakentaaksemme maajoukkueeseemme haluamamme standardit”, Johansson kommentoi.

Johansson kuitenkin ilmaisi itsekritiikkiä sanoen, että asiasta olisi pitänyt ilmoittaa aiemmin. Hän myös toivoi, että Granath ja Björgvik-Holm olisivat tärkeä osa maajoukkuetta tulevina vuosina.

Maailmanmestaruuksia

Ole Julian Björgvik-Holm ei ole saanut pelata tällä kaudella Norjan maajoukkueessa. © IMAGO/Vitalii Kliuiev/ All Over Press

Viime kaudella Granath oli säännöllinen pelaaja Norjan maajoukkueessa ja osallistui uransa ensimmäisiin miesten MM-kisoihin. Hän pelasi kaksi ottelua lohkovaiheessa ja kirjautti yhden syöttöpisteen. Norja kilpaili Riiassa, Latviassa.

Granath on edustanut Tapparaa kaksi peräkkäistä kautta ja voittanut kaksi Suomen mestaruutta sekä yhden CHL-mestaruuden. Lisäksi hän saavutti CHL-mestaruuden pelatessaan ruotsalaisseura Röglen joukkueessa kaudella 2021–2022.

Björgvik-Holm pelasi myös ensimmäisen miesten MM-turnauksensa viime vuonna. Hän osallistui neljään otteluun ja onnistui maalinteossa kerran.

Björgvik-Holm on pelannut pitkään Pohjois-Amerikassa. Viime kausina hän on kilpaillut AHL:ssä ja ECHL:ssä.

Lähde: MTV Uutiset