NHL:ssä viime yönä viisi suomalaista kerralla ulos pudotuspeleistä – Leijonille saatavilla todella kova maalivahti

NHL:ssä pudotuspelipaikkojen varmistuminen tietää toiselta kantilta myös monen joukkueen kauden loppumista runkosarjaan. Läntisessä konferenssissa paikat on jo jaettu ja idässäkin paletti on yhtä vailla valmis.

Läntisen konferenssin paikkajaon varmistumisen myötä tuli selväksi, että Nashville Predatorsin pudotuspelijahti loppui jo kahta kierrosta ennen runkosarjan loppumista. Näin varmistui samalla että Nashvillen maalivahdit Juuse Saros ja Kevin Lankinen niin kuin tulokashyökkääjä Juuso Pärssinen lopettaa kautensa NHL:ssä lauantain vastaisenä yönä.

Nashvillen taistelu päättyi viime yönä, kun Winnipeg Jets nappasi viimeisen pudotuspelipaikan lännessä voittamalla Minnesota Wildin 3-1.

Leijonien kannalta todella erityisen kiinnostava nimi olisi Saros, joka lukeutuu NHL:n maalivahtieliittiin. Hämeenlinnalainen oli ehdolla viime kaudella liigan parhaaksi maalivahdiksi ja on tälläkin kaudella ollut yksi harvoja valopilkkuja Predatorsin tasapaksussa joukkueessa.

Kevään MM-kotikisoihin Suomelle olisi enemmänkin tarjolla NHL-vahteja, sillä myös Buffalo Sabresin Ukko-Pekka Luukkosen kausi loppui runkosarjaan. Itäisen konferenssin viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelee enää New York Islanders ja Pittsburgh Penguins.

Buffalo hävisi keskiviikon vastaisena yönä New Jersey Devilsille 2-6, ja siten Luukkosen lisäksi myös Buffalon puolustajan Henri Jokiharjun kausi NHL:ssä loppuu runkosarjaan.

Pittsburgh Penguinsin hävitessä Chicago Blackhawsille 2-5 varmistui myös se, että Aleksander Barkovin, Eetu Luostarisen ja Anton Lundellin edustama Florida Panthers nappasi paikan pudotuspeleistä viimeisten joukossa.

Jo neljä kertaa peräkkäin kevään jatkopeleihin päässyt Florida kohtaa pudotuspelien avauskierroksella lopullisesta sijoituksestaan riippuen jo Carolina Hurricanesin, New Jersey Devilsin tai Boston Bruinsin.

Lähde: MTV Uutiset