Täytyykö Venäjälle jääneet olympiasankarit pyytää Leijoniin? Jere Lehtiseltä erittäin tiukka vastaus uteluihin: ”Kannataisi miettiä, miltä kantilta lähtee arvostelemaan”

Mikko Lehtonen ja Leo Komarov yrittää KHL-finaalipaikkaa Pietarin SKA:ssa

Mikko Lehtonen ja Leo Komarov oli edustamassa Leijonia olympialaisissa. Kuva: Getty Images, All Over Press

Viisi ja puoli viikkoa kestänyt Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on saanut viime aikoina vielä raaempia muotoja. Viikonloppuna ihmisiä järkyttivät Kiovan lähellä sijaitsevasta pikkukaupungista Butshasta tulleet infot, joiden mukaan venäläissotilaat oli surmanneet monta sataa ukrainalaisia siviilejä.

Venäjän maine ei urheilukentillä ole näinä aikoina häävi. Venäläisvetoisessa KHL-jääkiekkoliigassa on silti yhä pelaamassa kolme suomalaista pelaajaa, kun sarjassa pelataan välieriä.

Pietarin SKA:ssa pelaavat Leijonissa Pekingissä olympiakultaa saaneet puolustaja Mikko Lehtonen ja hyökkääjä Leo Komarov. Sen lisäksi Traktor Tsheljabinskissa pelaava hyökkääjä Teemu Pulkkinen, joka on tosin tällä hetkellä loukkaantunut.

Lehtonen ja Komarov pelaavat välierissä Pietarin SKA:ssa finaalipaikasta Moskovan TsSKA:ta vastaan. Ska:n hyökkääjä Joonas Kemppainen on sen sijaan palannut Suomeen jo aiemmin.

– Hän on palannut loukkaantumisen takia, Suomen maajoukkueen General Manager Jere Lehtinen täsmensi tilannetta.

Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa on tuonnut keskustelua siihen, että pitäisikö KHL:ään jääneet pelaajat jättää jopa MM-kisojen ulkopuolelle. Lehtinen ei lähde ennakkoon sulkemaan MM-kisaportteja Lehtoselta ja Komarovilta, vaikka KHL ei tähän maailmantilanneessa ole suuressa suosiossa olekaan.

– Maailmantilanteesta olemme kaikki ihan varmasti samaa mieltä… Mutta heidän (Lehtosen ja Komarovin) suhteensa on erittäin vaikea ottaa kantaa, kun ei tiedä mikä on heidän tilanteensa siellä. He eivät ole ainoita jääkiekkoilijoita, jotka tienaa elantoaan KHL:ssä. Joka ei ole ollut Venäjällä, hänen pitäisi miettiä, miltä kantilta lähtee arvostelemaan, Lehtinen huomautti menemään.

– Katsotaan, kun ottelut KHL:ssä ovat ohi niin sitten voidaan ottaa kantaa, hän lisäsi tilannetta.

MM-leiriryhmässä on yli tusina olympiavoittajia

Suomen maajoukkue matkustaa ensimmäiselle MM-leirilleen Tanskaan ensi sunnuntaina. Leijonien leiriryhmässä on jopa 14 olympiavoittajaa. Pekingin kultajoukkueessa oli yhteensä 17 KHL-pelaajaa.

– Ensi viikon keskiviikkona ja torstaina on maaottelut Tanskassa. Ehditään harjoittelemaan hyvin, mikä on erittäin tärkeää, kun ryhmässä on paljon pelaajia, jotka eivät ole hetkeen ollut missään joukkuetoiminassa mukana, Lehtinen kertoi.

Suomi on viime vuosina voittanut maailmanmestaruuden Slovakiassa vuonna 2019 ja MM-hopeaa Latviassa vuonna 2021.

Suomen MM-kotikisat alkavat 13. toukokuuta 2022

Lähde: Yle.fi