Patrik Laine on kertonut NHL-tähdelle asioita Kari Jalosesta – Tshekin kultakimpale miettii Suomen MM-kisoihin lähtemistä

Patrik Laineen kanssa yhteisen sävelen NHL-seura Columbus Blue Jacketsissa löytänyt Jakub Voracek pohtii vielä vastaustaan Kari Jalosen valmentavalle Tshekin maajoukkuevalmennukselle kevään MM-kisoihin.

Blue Jacketsin matka on loppumassa runkosarjaan joukkueen jäätyä jo 12 pisteen päähän viimeisestä pudotuspelipaikasta 11 ottelua ennen kauden loppumista.

Kuudet MM-kisat pelannut ja kolmissa kapteenina toiminut Jakub Voracek olisi Tshekin joukkueeseen kova vahvistus Suomessa toukokuussa pelattaviin maailmanmestaruuskisoihin. Niihin Tshekki osallistuu uudessa johtoryhmässä, kun Kari Jalonen otti Filip Pesanin paikan päävalmentajana olympiafarssin jälkeen.

Voracek on jo saanut kuulla Jalosesta ketjukaveriltaan

– Kuulin todella hyviä juttuja hänestä. Hän oli Patrik Laineella valmentajana vuoden 2016 MM-kisoissa, olen myös kuullut muutamalta muulta, että hän on todella laadukas valmentaja, Voracek kertoo tshekkiläisen Hokej-sivuston haastattelussa.

– Katsotaan. Toivotaan, että valmentajat ei vaihdu tiuhaan, vaikka onkin vaikeaa epäonnistumisten jälkeen, 32 vuotias tähtihyökkääjä miettii.

Jalonen on tekemässä historiaa olemalla ensimmäinen ulkomaalainen päävalmentaja Tshekin tai Tshekkoslovakian joukkueen peräsimessä. Voracek ei tätä hätkähtänyt.

– Emme ole ensimmäisiä maita siinä. Craig Ramsay on tehnyt loistavaa työtä slovakialaisten kanssa, kun hän voitti pronssia olympialaisissa ja pelasti todella näyttävää kiekkoa. Minä en päättäisi sen perusteella, mistä valmentaja on kotoisin. Jos hänellä on mitä tahansa kykyä, niin se on todella paras tilanne, Voracek linjaa.

Jalosen kanssa MM-kisajoukkuetta tekemä NHL-legenda Petr Nedved on ehtinyt jo maajoukkuemanagerin ominaisuudessa vierailla katsomassa Columbuksen ottelua New York Islandersia vastaan. Voracekin mukaan hän ei tuolloin tavannut Nedvediä, eikä ole tehnyt vielä päätöstä MM-kisoista.

– Juttelemme kauden päättymisen jälkeen “Medan” kanssa, että mitä ja missä. Voracek kommentoi tilannetta.

Lähde: MTV Uutiset