Tampereen kaupungin tapahtumajohtaja haluaa sunnuntain finaaliin Suomen ja Ruotsin: ”Kyllä miinä aina haluan sen hegemoniamatsin”

Tampereen kaupunki on kaikin puolin valmis suureen jääkiekkohuumaan. Pirkkalaispatsaat on saanut pelipaidat päälle jo hyvissä ajoin ja jääkiekko näkyy ympäri kaupunkia monella tavalla.

Ensimmäiset kiekkofanit alkaa jo kerääntyä lähenne Nokia Arenaa rakennettuun Fan Zoneen. Iloisia kasvoja ja fiilistä näkyy ympäri kaupunkia. Hyvällä tuulella on myös Tampereen kaupungin tapahtumajohtaja Perttu Pesä.

– On ollut alusta selvää, että kaupunki haluaa panostaa ja olla tässä mukana. Vaikka ollaan totuttukin tekemään suurtapahtumia, niin nyt puhutaan megaluokan tapahtumasta. Meillä on tässä todella vahva tahto kehittää itseämme.

Ryhmädynamiikan MBA

Pesä miettii tapahtuman merkitystä isomminkin. Isolla tapahtumalla on kokonaisvaltainen vaikutus esimerkiksi aluetaloudelliselta, mutta myös yhteisön kannalta.

– Jos ajatellaan, että meillä kaupungilla on oma ohjausryhmä, jonka alla on projektiryhmä. Siinä on ihmisiä 12:sta eri kaupunginalasta, jolla tällä tapahtumalla on vaikutusta.

Tieto löytää Pesän mukaan oikeille henkilöille ja sinne minne pitääkin. Kisaprojekti on ollut hyvä opiskelureitti sisäiseen yhteistyöhön.

– Tätä voisi ehkä pitää ryhmädynamiikan MBA:na. Että kenties hyvän kompromissin hakeminen saattaakin olla mielenkiintoisempaa kuin oman mielipiteen jyrääminen.

Tapahtumajohtaja katsoo jo MM-kisojen jälkeiseen aikaan, sillä isoja tapahtumia on luvassa Tampereella heti kesäkuussa. Mutta ensiksi MM-kisat ja Pesä luottaa Suomen joukkueen finaalipaikkaan.

– Teatterimaailmassa sanotaan, että huono kenraali tietää hyvää ensi-iltaa. Maajoukkuehan ei ollut parhaimmillaan Ruotsissa, mutta mulla on sellainen olo, että he ovat nyt eri asenteella. Ja kyllähän mä haluan sen hegemoniamatsin nimittäin Suomi vs. Ruotsi, intoutuu Pesä.

Lähde: Leijonat.fi