Tampere valmistautuu Leijona-huumaan toista kevättä peräkkäin – Tavoitteena saada vielä enemmän katsojia otteluihin

Viime kevään Jääkiekon MM-kisat värittivät Tampereen kaupunkikuvaa, ja kaupunki oli todella kiekon kaupunki. Tänä vuonna tavoite on vähintään sama.

Tampereen kaupungin konsernijohtaja Juha Yli-Rajala kaappaa 2023 Jääkiekon MM-kisojen maskotin Spikyn kainaloon. Molemmat ovat yhtä hymyä, sillä odotettavissa on jääkiekon täyteinen syksy, talvi ja varsinkin kevät.

Tampereella ollaan enemmän kuin valmiita isännöimään MM-kisoja toista vuotta peräkkäin. Kaupungin näkökulmasta moni asia onnistui viime keväänä niin hyvin, että samalla tavalla jatketaan.

– Emme ole vielä päättäneet lopullisesti fanialueita ja muita, mutta ne toimivat viime keväänä niin hyvin, että todennäköisesti pitkälti samalla tavalla mennään, sanoo Yli-Rajala.

Tampere panostaa kisoihin paljon. Yli-Rajalan mukaan summa on useita satoja tuhansia euroja, ehkä jopa lähelle miljoonaa euroa.

Kiinnostavatko kisat?

Yli-Rajala on saanut vastata monta kertaa kysymykseen, kiinnostavatko toiset peräkkäiset kotikisat suomalaisia vielä. Tästä ei ole epäilystäkään, sanoo Yli-Rajala.

– Tähän on helppo vastata, että suomalaiset ovat sen verran kiekkokansaa, että kisat kiinnostavat ensi keväänäkin.

Luonnollisesti suurin kiinnostus kohdistuu Leijoniin, onhan Leijonat hallitseva maailmanmestari sekä olympiavoittaja.

Suomen pelit keräsivät viime kisoissa katsomot täyteen, ja sama halutaan nähdä tänäkin vuonna. Myös muihin otteluihin satsataan ja yleisöä houkutellaan paikalle.

– Tavoitteena on saada kaikkiin otteluihin kunnolla väkeä, painottaa Yli-Rajala.

Kuten viime keväänäkin, kaupunki luovuttaa lippuja hyväntekeväisyyteen, jotta mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan jääkiekkotunnelmasta.

Lähde: Leijonat.fi