Tämän vuoden virallinen kisabiisi on We live the game

IIHF on julkaissut tämän vuoden virallisen kisabiisin, jonka nimi on We live the game, joka esitetään myös tänään jääkiekon MM-kisojen avausseremoniassa livenä!

Brian Allan on musiikillinen yrittäjä tämän vuoden suurimman jääkiekkokappaleen ”We live the game” takana. Allanin kappale korostaa yhteisön ja hauskanpidon tärkeyttä kaikissa elämämme osa-alueissa. Samat arvot pätevät ja ovat nähtävissä jääkiekossa. Ystävät ja yhdessä tekeminen, sekä lapsena että aikuisena, antavat elämälle merkityksen.

Allan matkustaa ympäri maailmaa yrityksensä kanssa opettaakseen ryhmiä laulamaan kuorossa ja käyttämään musiikkia tiimihengen kohottamiseen.

Esimerkiksi Puolassa hän aloitti työpajoja lasten kanssa ympäri maata auttaakseen heitä laulamaan kuorossa ja yhdistämään musiikin urheiluun. Marraskuussa hänet kutsuttiin puhumaan konferenssiin, ja hänen avainpuheensa oli nimeltään ”Kuinka herättää sisäinen supersankari sinussa”. Siinä käsiteltiin kuinka auttaa tarvitsevia ihmisiä, ja kuinka kuka tahansa voi tehdä enemmän.

”Lopuksi kerroin heille projektistani lasten kanssa ja yllätin yleisön tuomalla lavalle 120 lasta”, Brian toteaa.

Konferenssin jälkeen hän otti yhteyttä Visit Tampereen edustajaan, joka oli syvästi vaikuttunut Brianin esityksestä.

”Sitten hän kertoi minulle ohimennen, että he järjestävät IIHF:n jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut Tampereella, ja että haluaisinko esiintyä siellä? Ajattelin, että tällä naisella oli ehkä vahinko, sillä kisoihin oli vain 2,5 kuukautta aikaa. Tiedän, miten suomalaiset ovat järjestelmällisiä, ja varmasti kaikki on jo tehty ja suunniteltu. Hän kuitenkin sanoi, että hän ottaisi yhteyttä Suomen Jääkiekkoliittoon.”

Viikkoa myöhemmin hän oli Zoom-puhelussa Suomen Jääkiekkoliiton kanssa. Se kesti 18 minuuttia, ja lopussa he antoivat Brianille luvan kirjoittaa oman kappaleen kisoille ja esittää se lasten kuoron kanssa avajaisseremoniassa.

”Joten joo, minulla oli 2,5 kuukautta aikaa kirjoittaa kappale, löytää lapset, harjoitella kappale ja sitten esittää se suorana lähetyksenä Jääkiekon Maailmanmestaruuskilpailujen avajaisissa 13 000 ihmisen edessä ja televisiossa. Ei paineita ollenkaan”, Brian virnistää.

”Kerran elämässä -kokemus.”

Lasten kanssa työskentely on ollut hauskaa. Tampereella meillä on lapsia kuoroista nimeltä Tactus ja Pirkanpojat. Hertta Myllymäki, 12, laulaa Tactus-kuorossa ja Joopi Aatsinki, 11, Pirkanpojissa. Molemmilla lapsilla on ollut hauskaa harjoitella kappaletta ja työskennellä Brianin kanssa.

”On hauskaa olla osana jotain niin suurta ja se on kerran elämässä -kokemus”, Hertta hymyilee. ”On siistiä ja ehkä vähän jännittävää esiintyä avajaisseremoniassa”, mutta emme pelkää, Joopi jatkaa.

Lähde: IIHF