Suomi kohtaa MM-kisojen alkusarjassa uuden vastustajan

Suomi kohtaa MM-kisojen alkusarjassa uuden vastustajan Kanadan.

VUODEN 2024 jääkiekon MM-kisojen lohkojako on muuttunut alkuperäisestä suunnitelmasta. Kansainvälinen jääkiekkoliitto ja kisajärjestäjät tiedottivat muutoksesta keskiviikkona.

Alkuperäinen lohkojako perustui viime kevään MM-kisojen tuloksiin päivitettyyn maailmanrankingiin.

Lopullisessa lohkojaossa Suomi ei kohtaakaan Yhdysvaltoja alkukierroksilla, vaan vastustajaksi vaihtui Kanada. Muutos johtuu siitä, että pohjoisamerikkalaiset joukkueet on siirretty eri lohkoihin kuin alun perin suunniteltiin.

Muut maat säilyivät alkuperäisissä lohkoissaan.

Leijonat ja sen vastustajat oli alustavassa suunnitelmassa sijoitettu B-lohkoon, ja päivityksen jälkeen Suomi on muuttanut A-lohkoon.

A-lohkossa Suomen ja Kanadan lisäksi pelaavat kisaisäntä Tshekki, Sveitsi, Tanska, Norja, Itävalta ja Britannia. Lohkon ottelut pelataan Prahassa, Tshekin pääkaupungissa.

Lohkossa B ottavat mittaa toisistaan Yhdysvallat, Saksa, Ruotsi, Slovakia, Latvia, Ranska, Kazakstan ja Puola. Nämä joukkueet pelaavat Ostravassa lähellä Puolan rajaa.

– Kiitos sille, että Tshekki ja Slovakia oli alun perin sijoitettu eri lohkoihin, pystymme vastaamaan toiveeseen toisesta muutoksesta, totesi Tshekin jääkiekkoliiton johtajiin kuuluva Jan Cerny.

Kanada on ilmeisesti suunnitellut tuovansa Prahaan joukkueeseensa tunnettuja tähtipelaajia, mikä vaikuttaa positiivisesti lippujen myyntiin.

TSHEKIN MM-kisat ovat toistaiseksi viimeiset, joissa Jukka Jalonen toimii Leijonien päävalmentajana. Hän ilmoitti jättävänsä Suomen A-maajoukkueen päävalmentajan tehtävät ensi kauden jälkeen.

Vuoden 2024 MM-kisat pelataan 10.–26. toukokuuta.