Jukka Jalonen ilmoittaa jättävänsä Leijonat ensi kauden jälkeen – Seuraajan valintaan vaikuttavat nämä kolme tekijää

Jääkiekkomaajoukkueen valmentaja Jukka Jalonen on päättänyt luopua tehtävästään Suomen Leijonien peräsimessä ensi kauden jälkeen.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen on ilmoittanut jättävänsä Leijonat ensi kauden jälkeen. Päätös tehtiin keskustelujen pohjalta, joita käytiin Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Sami Kauhasen kanssa.

Jalonen paljasti keskusteluissa, että tuleva kausi tulee olemaan hänen viimeisensä Leijonien peräsimessä. Iltalehti oli ensimmäinen media, joka uutisoi asiasta ja kertoi, että Jalosen sopimuksessa oli pykälä, joka edellytti hänen ilmoittavan juhannukseen mennessä haluaako hän jatkaa Leijonien päävalmentajana kauden 2023-2024 jälkeen.

Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Kauhanen ei ollut yllättynyt Jalosen päätöksestä.

”Olihan se jo MM-kisojen aikana rivien välissä luettavissa”, Kauhanen kommentoi.

Kauhasen mukaan Jalonen on ilmaissut kiinnostuksensa seurajoukkuevalmennusta kohtaan.

Leijonien seuraajan hakuprosessi on jo käynnissä. Kauhanen, Jalonen, Leijonien GM Jere Lehtinen ja nuorten maajoukkueiden GM Kimmo Oikarinen ovat alkaneet kartoittaa potentiaalisia ehdokkaita Jalosen seuraajaksi.

”Ensimmäinen palaveri on jo pidetty”, Kauhanen kertoo.

Hakuprosessi jatkuu kesälomien jälkeen, kun laaditaan pitkä lista potentiaalisista ehdokkaista.

”Sitten tiivistetään ja katsotaan, kuka täyttää parhaiten kriteerit”, Kauhanen selventää.

Kauhasen mukaan seuraajan valintaan vaikuttavat kolme tekijää: potentiaaliset päävalmentajaehdokkaat, mikä on Suomi-kiekon kannalta paras ratkaisu, sekä sopimustilanteet eli saatavilla olevat vaihtoehdot.

Jalonen osallistuu myös seuraajansa etsintään hyödyntämällä omaa laajaa verkostoaan ja valmennuskentän tuntemustaan, Kauhanen kertoo.

Uuden päävalmentajan kanssa solmitaan vähintään kahden vuoden mittainen sopimus. Päävalmentajan valinnasta päättää Jääkiekkoliiton hallitus valmisteluvaiheiden jälkeen. Hallituksen puheenjohtajana toimii Harri Nummela.

Jalonen, 60, on voittanut kolme miesten jääkiekon maailmanmestaruutta ja yhden olympiakullan Suomen päävalmentajana. Riihimäkeläinen on valmentanut A-maajoukkuetta kahdessa eri jaksossa: 2008-2013 ja uudelleen vuodesta 2018 alkaen.

Hän on Suomen kaikkien aikojen menestynein maajoukkueen päävalmentaja. Jalonen on julkisesti ilmaissut kiinnostuksensa valmennustehtäviä kohtaan myös NHL:ssä.

Lähde: Ilta-Sanomat