IIHF miettii Venäjän osallistumista tuleviin MM-kisoihin

Kansainvälinen jääkiekkoliitto punnitsee mahdollisuutta sallia Venäjän ja Valko-Venäjän osallistuminen kansainvälisiin arvokisoihin. IIHF on käynnistänyt keskustelut Venäjän jääkiekkoliiton kanssa arvokisapalautuksesta.

Vaikka Ukrainan konflikti jatkuu, Kansainvälinen Jääkiekkoliitto on aloittanut keskustelut Venäjän kanssa. Ruotsalaislehti Expressen raportoi asiasta.

IIHF päätti kieltää Venäjän ja Valko-Venäjän osallistumisen kansainvälisiin arvoturnauksiin Venäjän aloittaman konfliktin seurauksena. Viime toukokuussa päätettiin, että tämä kielto pysyy voimassa ainakin seuraavaan vuoteen.

Venäläislehti Sport-Expressin mukaan IIHF on päättänyt avata uudelleen keskustelun asiasta tulevan kauden jälkeen. Tämä tarkoittaa, että Venäjän maajoukkueet voisivat mahdollisesti osallistua kansainvälisiin turnauksiin jo kaudesta 2024–2025 alkaen.

Venäläislehden mukaan Kansainvälinen Jääkiekkoliitto on jo aloittanut keskustelut Venäjän jääkiekkoliiton kanssa paluuvaihtoehdoista.

– Tarkoittaako tämä, että venäläiset urheilijat voisivat palata kilpailemaan maaliskuussa 2024? Kyllä, tämä vaihtoehto on mahdollinen. Olemme parhaillaan yhteydessä Venäjän jääkiekkoliittoon, vahvisti IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif.

Ruotsin jääkiekkoliiton puheenjohtaja Anders Larssonin mukaan Ruotsi ei tue pannan poistoa.

– Päätös Venäjän ja Valko-Venäjän osallistumisesta kansainvälisiin turnauksiin tullaan tekemään IIHF:n hallituksessa vuosittain. Nykyisessä tilanteessa Ruotsi tukee voimassa olevaa päätöstä.

Kun Larssonilta kysyttiin, onko harkittava pannan poisto järkevää, hän totesi:

– Oma näkemykseni on, että nykyisessä tilanteessa on äärimmäisen vaikeaa harkita Venäjän ja Valko-Venäjän osallistumista kansainvälisiin arvoturnauksiin. Viime keväänä päätimme, että nämä maat eivät osallistu MM-kisoihin myöskään tulevalla 2023–2024 kaudella, ja pysyn tukemassa sitä päätöstä.

Venäläishyökkääjä Aleksandr Ovetshkin tunnetaan Putin-fanina. [JARNO JUUTI]

Lähde: Iltalehti

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää