SM-liigan finaalit esille: Kuka on matkalla MM-kisoihin? Kaksi Tapparan pelaajaa erottuu

Jääkiekon SM-liigan finaalisarja on erittäin kriittisessä vaiheessa kun finaalisarja on huomenna sunnuntaina katkolla Tapparalle, kun ottelusarja on tilanteessa 3-1 Tapparalle. Ottaako Pelicans kavennuksen vai meneekö Tappara mestariksi 3. kerran putkeen? Samalla herää kysymys, ketkä finaalien pelaajista voivat päästä mukaan Leijonien MM-kisajoukkueeseen.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen MM-valmistelut saavuttavat huippunsa ensi viikolla Tshekin EHT-turnauksessa, ja kisajoukkue julkistetaan viimeistään maanantaina 6. toukokuuta. Liigan finaalisarjan mahdollinen ratkaiseva seitsemäs ottelu pelataan kuitenkin jo 2. toukokuuta, joten pelaajilla on vielä mahdollisuus vaikuttaa valintoihin.

MTV Urheilu on arvioinut SM-liigan finalistien näyttöjä MM-kisajoukkueen kannalta.

Vahvoilla

Christian Heljanko, Tappara

27-vuotias maalivahti Heljanko on ollut koko kauden luottopelaaja Tapparan maalilla, ja taktiikan muutokset ovat vain korostaneet hänen rooliaan. Hänen vakuuttavat otteensa tekevät hänestä paitsi vahvan ehdokkaan Leijonien joukkueeseen, myös mahdollisen avainpelaajan MM-kisoissa.

Veli-Matti Vittasmäki, Tappara

Kun Leijonien puolustus kaipaa uudistusta, 33-vuotias Vittasmäki on osoittanut olevansa valmis vastuuseen. Hänen vahvat esityksensä Tapparan puolustuksessa ja kykynsä pelata nopeatempoisessa kiekossa tekevät hänestä erinomaisen lisän kisajoukkueeseen.

Veli-Matti Vittasmäki on aiemminkin ollut Leijonien paidassa

Tarjolla

Niklas Kokko, Pelicans

Kokon, 20, suoritukset SM-liigan finaalissa eivät ole jääneet huomaamatta, vaikka hänelle sattui yksi kallis virhe keskiviikon ottelussa Tampereella. Virheen jälkeen Kokko kuitenkin osoitti, miksi häntä pidetään yhtenä lupaavimmista suomalaismaalivahdeista vuosikausiin. Vaikka Kokko ei ole vielä esiintynyt EHT-tasolla eikä ole tuttu Leijonien valmennusjohdolle, hänen potentiaalinsa on ilmeinen. Vaikka hänen aikansa MM-joukkueessa ei ehkä ole vielä tässä ja nyt, hänen tulevaisuutensa kansainvälisellä tasolla vaikuttaa lupaavalta.

Otto Leskinen, Tappara

27-vuotias Leskinen on tehnyt kauden aikana vaikutuksen (50 ottelua, 6 maalia ja 26 syöttöä), ja hän on jatkanut vahvoja otteita myös pudotuspeleissä. Vaikka Leskinen on esittänyt lupaavia suorituksia, ei hänen roolinsa Leijonien MM-joukkueessa ole vielä selviö. Hänen tasaisen varma pelaamisensa pitää hänet kuitenkin vahvana ehdokkaana tulevaisuuden kisakokoonpanoihin.

Kasvussa

Oiva Keskinen, Tappara

20-vuotias Keskinen on noussut SM-liigan finaaleissa erottuvaksi hahmoksi, tasapainoittaen kenttää Pelicansin Ryan Laschin rinnalla. Hänen pelinsä on ollut huomiota herättävän taitavaa ja energistä, mikä tekee hänestä nousevan tähden suomalaisessa jääkiekossa. Vaikka Keskisen loistavat otteet Liigassa herättävät optimismia, kansainvälinen menestys vaatii usein lisää kokemusta ja sopeutumista. Vertailukohtana voidaan käyttää TPS:n Viljami Marjalaa, joka on kokenut vaikeuksia siirtyä Liigan näyttämöltä kansainvälisiin peleihin. Keskisellä on potentiaalia vaikuttaa tulevaisuudessa myös EHT-tasolla, mikä voisi olla ensimmäinen askel kohti laajempaa kansainvälistä uraa. Hänen kehityskulkunsa on lupaava, ja seuraavat askeleet urallaan voivat avata hänelle ovia suurempiin ympyröihin.

Oiva Keskinen on tässä kuvassa pitämässä kiekkoa oikealla | © Photomotion / All Over Press

Petteri Puhakka, Tappara

23-vuotias Petteri Puhakka on tehnyt tasaisen varmaa nousua kohti jääkiekon huippua. Jo toissa kevään SM-liigan finaaleissa hän antoi ensimmäiset merkkinsä potentiaalistaan pelatessaan nelosketjun laiturina. Tänä vuonna Puhakka on noussut Tapparan pelillisen ykkösketjun avainpelaajaksi ja tuloksen tekijäksi. Hänen kehityksensä ja nykyinen suoritustasonsa antavat odottaa, että hän saattaa nähdä peliaikaa EHT-turnauksissa jo ensi kaudella. Puhakan nykyiset otteet Pyhäjoen sepältä ovat lupaavia, ja hänen jatkuva kehityksensä ennustaa menestystä niin kotimaassa kuin kansainvälisissäkin kaukaloissa.

Täysi mysteeri

Anton Levtchi, Tappara

28-vuotias Anton Levtchi on tänä keväänä SM-liigan suurimpia arvoituksia. Tapparan kultakypärä on näyttänyt ajoittain osaamistaan TPS- ja KalPa-sarjoissa, mutta hänen odotetut huippuotteensa ovat jääneet tulematta. Vaikka Levtchi on hyökkäyspäässä vaarallinen ja kykenee loistaviin suorituksiin, hänen tehonsa on viime aikoina ollut odottamattoman heikkoa, sillä hän ei ole merkannut pisteitä kuuteen viime peliin. Tämä on herättänyt kysymyksiä mahdollisesta loukkaantumisesta tai muista haasteista. Levtchin taitotaso on kiistaton, mutta hänen nykyinen tehottomuutensa luo epävarmuutta hänen roolistaan joukkueessa ja mahdollisuuksistaan tulevissa peleissä.

Lähde: MTV Uutiset