Lian Bichsel Sveitsin jääkiekkolupaus saa pitkän pelikiellon maajoukkueesta

19-vuotias Sveitsin jääkiekkopuolustaja Lian Bichsel on jäämässä pois maajoukkueen toiminnasta seuraavaksi kahdeksi vuodeksi, koska hän on kieltäytynyt kahdesti joukkueeseen liittymisestä.

Blick-lehden mukaan Lian Bichsel on aiemmin kieltäytynyt osallistumasta Sveitsin U20-maajoukkueen toimintaan ja nyt myös miesten maajoukkueeseen liittymisestä. Seurauksena tästä puolustaja on suljettu pois miesten maajoukkueen toiminnasta vähintään kahdeksi vuodeksi, mikä sisältää Tshekin MM-kisat tänä keväänä, Sveitsissä vuonna 2026 järjestettävät MM-kisat sekä Italian olympialaiset.

Sveitsin päävalmentaja Patrick Fischer on perustellut päätöstä korostaen, että pelaajan kieltäytymiset eivät ole reiluja niitä pelaajia kohtaan, jotka ovat vastanneet maajoukkueen kutsuun myönteisesti.

Myös muut pelaajat kuten Fabrice Herzog, Dean Kukan, Denis Malgin, Simon Bodenmann, Dominik Schlumpf ja Théo Rochette ovat aiemmin saaneet vastaavia rangaistuksia.

Bichsel, joka on parhaillaan lainalla Ruotsin SHL-liigan Rögle-joukkueessa, on tehnyt merkittäviä suorituksia finaalisarjassa. Hän on Dallas Starsin sopimuspelaaja ja varattu NHL:ään vuonna 2022 ensimmäisen kierroksen 18. pelaajana.

Lisäksi Sveitsi odottaa useita NHL-vahvistuksia Tshekin MM-turnaukseen, kuten Nino Niederreiterin, Pius Suterin ja Roman Josin. Kevin Fiala on myös suostunut osallistumaan, vaikkakin tuleva perheenlisäys voi vaikuttaa hänen kisamatkaansa.

Lähde: MTV Uutiset