Ruotsin jääkiekkomaajoukkue valmiina valloitukseen: Ennätyksellinen NHL-vahvistus lupailee menestystä MM-kilpailuissa

Ruotsalaiset asiantuntijat ennustavat vahvasti Ruotsin menestystä tulevissa jääkiekon miesten MM-kilpailuissa. Aftonbladetin erikoistoimittaja Tomas Rosin mukaan Ruotsi on suurin suosikki ja finaalipaikka lähes varma.

Ruotsin jääkiekkomaajoukkueessa on ennätykselliset 17 NHL-pelaajaa, ja joukkue voi vielä vahvistua ennen kilpailujen alkua. Rosin mukaan tämä on merkki Ruotsin vahvistuneesta sitoutumisesta MM-kisoihin.

– Tämä joukkue on erittäin potentiaalinen. Ehkä paras sitten vuoden 2018, Ros huomauttaa.

Ruotsi voitti maailmanmestaruuden vuonna 2018, jolloin NHL-pelaajat eivät osallistuneet olympialaisiin. Rosin mukaan tämä voi olla merkki dominoefektistä, kun NHL-tähdet kuten Erik Karlsson ovat ilmoittaneet osallistuvansa MM-kisoihin.

– Tämä joukkue on kenties kaikkien aikojen vahvin. Heillä on lähes 7500 NHL-ottelua kokemusta takanaan. Se on vaikuttava määrä, Ros toteaa.

– Ruotsi on ylivoimainen suosikki. Kysytään sitä 20 toimittajalta mistä päin maailmaa tahansa, he sanovat Ruotsin olevan paras, Ros lisää.

Rosin mukaan on tärkeää, että Ruotsin menestys ei riipu vain suurista tähtinimistä kuten Erik Karlssonista ja Victor Hedmanista, vaan myös muiden pelaajien onnistumisista. Hän toivoisi esimerkiksi William Nylanderin ja William Karlssonin liittyvän joukkueeseen, vaikka se on epätodennäköistä.

– Muiden joukkueiden tilanne vaikuttaa vaisulta. Esimerkiksi Kanadalla on 14 pelaajaa syntynyt 2000-luvulla. He voisivat muodostaa neljä Ruotsin kaltaista joukkuetta, mutta he näyttävät keskittyvän kehitykseen, mikä on harmillista.

– Yhdysvalloilla on vahva joukkue, mutta se ei yllä Ruotsin tasolle. Suomi on myös kokenut useita kieltäytymisiä Pohjois-Amerikasta. Ruotsin joukkue on yksinkertaisesti parempi, Ros päättelee.

Ruotsin joukkueella on kovat odotukset, sillä mitalipeliin he eivät ole yltäneet vuoden 2018 maailmanmestaruuden jälkeen. Viime vuonna joukkue putosi puolivälierissä Latvialle, mutta tällä kertaa odotukset ovat korkealla.

– Tämä joukkue on niin vahva, että on vaikea nähdä sen jäävän ulos finaalista, Ros vakuuttaa.

Ruotsi aloittaa MM-turnauksensa perjantaina Yhdysvaltoja vastaan. Suomen ensimmäinen ottelu on samana päivänä isäntämaa Tshekkiä vastaan.

Lähde: MTV Uutiset