17-vuotias NHL:n tulevaisuuden tähti nousee esiin MM-Leijonissa – Jere Lehtinen paljastaa yhden ratkaisevan tekijän

Konsta Helenius, vasta 17-vuotias kiekkolupaus, on valittu Leijonien MM-joukkueeseen. Hänen valintansa kertoo sekä hänen kyvyistään että joukkueen tarpeesta uudistua, kertoo Leijonien GM Jere Lehtinen.

Helenius on pelannut kahdella edelliskaudella SM-liigassa Mikkelin Jukureiden joukkueessa ja tehnyt vakuuttavaa jälkeä.

51 runkosarjaottelussa hän keräsi tehot 14+22=36. Pudotuspeleissä kuudessa ottelussa hän teki kuusi pistettä (2+4).

Helenius liittyi Leijonien joukkueeseen sen jälkeen, kun Jukurit putosivat Liigan puolivälierissä Kärpille.

– Konsta oli kaksi viikkoa meidän mukanamme. Sitten hän pelasi U18-kisat välissä. Tiesimme kyllä, millainen pelaaja hän on. Hän tuli takaisin ja pelasi yhden pelin, minkä perusteella ei tietenkään vedetty mitään lopullisia päätöksiä. Iso juttu oli se, että hän pystyy sopeutumaan. Nämä nuoremmat kaverit pystyvät vastaamaan niillä hetkillä, kun pelit kovenevat, kommentoi Lehtinen Heleniuksen valintaa MTV Urheilulle.

Leijonien keskushyökkääjäosastolle valittiin nyt paljon uutta voimaa, eli sellaisia pelaajia, joita ei ole aiemmin nähty MM-kisoissa.

– Helenius, Arttu Hyry ja Oliver Kapanen ovat siellä. Aina on puhuttu siitä, miten meidän sentteriosastollamme on vajausta. Hienoa nähdä, kun tulee tuollaisia kavereita, jotka pystyvät pelaamaan monipuolisesti kansainvälisissä otteluissa, iloitsee Lehtinen.

Hyry on jo tehnyt NHL-sopimuksen Dallas Starsin kanssa. Kapanen on myös lupaava pelaaja, jonka NHL-tulevaisuus näyttää valoisalta.

Helenius on yksi tämän kesän NHL:n varaustilaisuuden kovimmista nimiä.

– Toivotaan, että moni tämän joukkueen pelaajista pääsee kokeilemaan NHL:ssä pelaamista. Nuoremman sukupolven osalta uskon, että niitä saumoja saattaa tulla vastaan jo ihan lähitulevaisuudessa, arvioi Lehtinen.

Kevään MM-kisat alkavat perjantaina Tshekissä.

Lähde: MTV Uutiset