Ruotsalaisen NHL-tähden varusteet takavarikoitiin Tshekin tullissa – maksuja tiedossa

Ruotsin maalivahti pettyi Tshekin tullin tiukkaan toimintaan.

Ruotsi on käynnistänyt jääkiekon MM-kisat vahvasti voittamalla sekä USA:n että Puolan. Maalilla on ollut tärkeä rooli Filip Gustavssonilla, joka on ollut joukkueensa takuumies.

Aftonbladet raportoi kuitenkin, että Gustavssonilla on ollut huolia myös Tshekissä.

”Tshekin tulli on todella tiukka. En saa tuotua tänne mitään varusteitani”, Gustavsson kertoo Aftonbladetille.

Yleensä kun puhutaan ”Ruotsista” ja ”tullista”, ajatukset kääntyvät nuuskaan, mutta Minnesota Wildin maalivahdin tapauksessa ”varusteet” ovat kyseessä. Ne jäivät kiinni Tshekin tullissa, eikä hän ole vieläkään saanut niitä takaisin.

”On vaikea sanoa, milloin saan hanskan ja kypärän takaisin. Tulli ei toimi viikonloppuisin, joten varusteet ovat olleet jumissa siellä jo kolme, neljä, viisi päivää.”

USA aiheutti vaikeuksia Gustavssonin maalille, mutta hän silti varmisti Ruotsin voiton. (Kuva David W Cerny / Reuters)

Gustavssonin mukaan tilanne olisi voinut muuttua vakavammaksi, jos hän olisi esimerkiksi päästänyt helpon maalin Puolaa vastaan. Mutta nykyään ne ajat, jolloin NHL-maalivahdit kuten Arturs Irbe parsivat varusteitaan kokoon neulalla ja langalla, ovat kaukana takanapäin. Gustavssonin mukaan patjoja vaihdetaan usein kauden aikana.

Vaikka Gustavssonilla on monia varusteita, hän kaipaa erityisesti maskiaan, johon hän on teettänyt sinikeltaisen Tre Kronor -värityksen.

”Olen todella innoissani siitä. Se on hyvin henkilökohtainen ja haluan sen eniten kaikista varusteistani. Se odottaa tullissa, joten katsotaan, löydämmekö maanantaina onnistuneen tavan saada se käsiimme sieltä. Tullimaksu täytyy maksaa, mutta emme ole saaneet ohjeita siitä, miten sen voi tehdä.”

Gustavsson suunnittelee matkaavansa Puolan rajalle hoitamaan asiaa. Ostrava sijaitsee melko lähellä Puolan rajaa.

Minnesota Wildin maalivahti pelasi päättyneellä NHL-kaudella 45 ottelua. Ruotsi kohtaa seuraavassa ottelussa MM-kisoissa Saksan maanantaina.

Ruotsin päävalmentaja Sam Hallam on kertonut vuorottelevansa Gustavssonia ja toista maalivahtia, Samuel Erssonia, lohkovaiheessa. Ersson aloittaa maanantain ottelun.

Lähde: Ilta-Sanomat