Risto Dufva ja Ville Nieminen pureutuivat Suomen peliesityksiin Norja-ottelun jälkeen Viaplayn studiossa.

Suomen ja ”pienempien” vastustajien taisteluista käytiin vilkasta keskustelua Viaplayn asiantuntijoiden, Risto Dufvan ja Ville Niemisen, toimesta Norjan ottelun jälkeen.

Suomi on kohdannut turnauksessa peräkkäin Ison-Britannian, Norjan ja Itävallan joukkueet. Näitä vastaan pelaaminen herätti kysymyksiä siitä, millainen merkitys näillä kohtaamisilla on Suomelle.

Suomi onnistui voittamaan ensiksi mainitut vastustajat ilman suurempia ongelmia, ja tästä Dufva oli tyytyväinen.

Dufva kuvasi otteluita ”kärpäsentappohommaksi” ja korosti, että näihin otteluihin on tärkeää lähteä tietyllä asenteella. Hän alleviivasi sanomaansa läimäyttämällä pöytään voimakkaasti.

Nieminen kommentoi tilannetta hymyillen ja huomautti, että ”perskärpäsiä” ilmestyy aina. Dufva vastasi huvittuneena, että niitä kärpäsiä tulee vielä myöhemminkin, samalla heiluttaen sormeaan.

Stanley Cup -voittaja Ville Nieminen tuo asiantuntemuksensa Viaplayn studiossa. [Kuva: Pasi Liesimaa]

”Nemo” Nieminen viittasi luultavasti johonkin aiempaan tilanteeseen tai kommenttiin, joka jäi tarkemmin määrittelemättä ja katsojan tulkinnan varaan.

Dufva ja Nieminen ilmaisevat halunsa nähdä Suomen voittavan Itävallan yhtä helposti kuin aiemmat vastustajansa, Iso-Britannian ja Norjan.

Lähde: Iltalehti