Suomen mestari järkyttyi Norjan valmentajan sanomisista jääkiekon MM-kisojen jälkeen

Asiantuntijana toimiva Alexander Bonsaksen ilmaisi närkästyksensä Norjan päävalmentaja Tobias Johanssonin kommenteista, jotka seurasivat jääkiekon MM-kisojen ottelua Suomen ja Norjan välillä. Suomi voitti odotetusti ottelun Tshekin Prahassa maalein 4–1.

Suomi hallitsi peliä ja karkasi jo avauserässä 2–0-johtoon. Toisessa erässä he laajensivat johtonsa neljään maaliin, ennen kuin Norja onnistui kaventamaan myöhemmin samassa erässä.

Ruotsalainen päävalmentaja Tobias Johansson ilmaisi pettymyksensä Norjan esitykseen ensimmäisessä erässä, sanoen Viaplayn haastattelussa olevansa ”hyvin pettynyt”.

”Hämmästyttävää on, että jokainen pukuhuoneessa oli pettynyt”, kommentoi Johansson.

”Meillä oli selvä taistelusuunnitelma, ja kaikki tiesivät odotukset ja mitä heidän piti tehdä. Valitettavasti liian monet pelaajat eivät olleet hereillä aamun palaverissa”, hän jatkoi.

Alexander Bonsaksen on urallaan pelannut SM-liigassa sekä Tapparan että KooKoon riveissä, viimeksi mainitussa toimiessaan myös kapteenina. ( Kuva: Tomi Natri / All Over Press)

Johanssonin huokaus ottelun jälkeen oli, että vastuu nähdystä lankeaa pelaajien harteille.

”Huomasimme heti alusta alkaen, että he eivät olleet valmiita. On vaikea sanoa, onko vika heissä vai meissä valmennuksessa, ehkä emme ole olleet tarpeeksi selkeitä. Mutta yhtä kaikki, emme olleet mukana alusta alkaen”, totesi Johansson Norjan TV2:n mukaan.

Valmentajan lausunnot herättivät kummastusta norjalaisessa asiantuntijassa, Alexander Bonsaksenissa, joka kommentoi tilannetta Viaplayn välityksellä.

”Olipa sitten valmentaja tai pelaaja, puhumme aina ’meistä’. Voitot ja tappiot koemme yhdessä. Mielestäni on hieman kömpelöä sanoa, että valmennus on toiminut hyvin, mutta pelaajat eivät ole tehneet osaansa”, arvosteli Bonsaksen.

Bonsaksen jatkaa edelleen jääkiekkoilijan uraansa Norjassa. Hän edusti aikoinaan maajoukkuetta lukuisissa arvokisoissa. Puolustajana hän pelasi pitkään myös SM-liigassa ja voitti kaksi Suomen mestaruutta Tapparassa.

Lähde: MTV Uutiset