Rapaa René Faselille – tilalle loikannut IIHF-pomo yllättää sanoillaan

Kansainvälistä jääkiekkoliittoa IIHF:ää vuodesta 2021 alkaen johtanut Luc Tardif kritisoi edeltäjänsä René Faselin loppuaikoja.

Tardif ei ole toistaiseksi pahemmin lähtenyt julkisesti arvostelemaan Faselia, vaikka sveitsiläisen toiminta on näyttäytynyt ulospäin monin paikoin arveluttavalta. IIHF:n puheenjohtajana 1994-2021 toimineesta Faselista myös käynnistettiin tutkinta viime vuonna, kun hänen toimintansa ja lausuntonsa Venäjään liittyen näyttivät olevan ristiriidassa IIHF:n yleisen linjan kanssa. Venäjä-mielisiä kommentteja jaellut Fasel kritisoi päätöstä Venäjän ja Valko-Venäjän sulkemista jääkiekon MM-kisoista.

Luc Tardifilta uteltiin näkemystä siihen, olisiko Faselin ollut syytä tehdä jotain toisin hänen viimeisinä puheenjohtajavuosinaan. Kanadalais-ranskalainen IIHF johtaja sanoi ensin Faselin tehneen ”fantastista työtä” 27 IIHF:n puheenjohtajavuotensa aikana, mutta jatkoi perään moitteilla.

– Hän ei ollut lopussa liitossa täysin läsnä. Hän katsoi enemmän puheenjohtajuutensa jälkeistä aikaa eikä ollut täysin neutraali. Haluan siksi viedä liiton takaisin hyvälle polulle, Tardif kommentoi arvostellen.

Parempaa kehitystyötä

Tardif tarkkailee IIHF:n organisaation olleen hyvällä tolalla ja selvinneen myös vaikeista koronavuosista. Hän kehuu ympärillään olevaa tiimiä, mutta moittii IIHF:n ”olleen pitkän aikaa enemmän tapahtumajärjestäjä” samalla, kun kehitystyö jäi kesannolle.

Tardif on tahtonut olla edesauttamassa muutosta, niin että IIHF satsaa enemmän lajin kehitykseen ja huomioi maat, joissa jääkiekkoilulliset puitteet eivät ole priimaa. Hän sanoo IIHF:n huipputapahtumien eli käytännössä MM-kisojen tarjoavan taloudellista vipuvartta kehitystyöhön.

– On todella tärkeää, että ihmiset ymmärtävät, että päätapahtumamme (MM-kisat) ruokkii kaikkea kehitystä sen alla. Vaalimme tasapainoa huipputason ja kaiken kehityksen välillä.

Tardif kertoo olevansa varma, että toukokuussa Tampereella ja Riiassa järjestettävistä MM-kisoista tulee ”menestys”. Hän uskoo, että huumaa tullaan jälleen näkemään viimevuotisen, tuolloin kokonaan Suomessa järjestetyn MM-turnauksen tavoin.

Lähde: MTV Uutiset

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää