Pystytäänkö MM-kotikisoja pelata osittain venäläisomisteisella Hartwall Arenalla? Suomen jääkiekkoliitto tarkkailee sotatilanteen kehittymistä

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela odottaa Ukrainan sodan kehittymistä ja Venäjälle mahdollisesti määrättäviä pakotteita, jotta liitto osaa miettiä tarkemmin tilanteen muutoksia keväällä pelattaviin MM-kisoihin

Venäjän varhain torstaiaamuna aloittama sotilaallinen hyökkäys Ukrainaan on johtamassa erilaisiin toimenpiteisiin kansainvälisessä uhreilussa. Esimerkiksi Euroopan jalkapalloliitto Uefa on uutistoimisto AP:n mukaan siirtämässä Mestarien liigan toukokuussa pelattavaan loppuottelun pois Pietarista.

Venäjä on jo aiemmin suljettu dopingskandaalinsa seurauksena kansainvälisistä suurtapahtumista, mutta maan urheilijoilla on mahdollista vielä osallistua jääkiekossakin MM-kisoihin olympialaisten tapaan Venäjän olympiakomitean (ROC) nimellä.

Toukokuun MM-kisoissa Venäjä pelaa Helsingin A-lohkossa Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela ei vielä Ukrainan sodan ensimmäisenä päivänä halunnut tarkkaan miettiä tilanteen vaikutusta MM-kiekkokisoihin.

– Sen miettiminen, että mikä vaikutus tällä tilanteella sitten tulee olemaan esimerkiksi MM-kotikisoihin tai jääkiekkoon muutoin, niin se on tällä hetkellä erittäin vaikeaa ja ehkä turhaakin spekuloida, Nummela sanoi alkuillasta MTV Urheilulle.

– Ratkaisevaa on varmasti se, minkälaisia vaikutuksia on mahdollisesti sillä, että mitä Ukrainassa ja Euroopassa laajemmin tässä eteenpäin tapahtuu. Löydetäänkö asiaan joku rauhanomainen ratkaisu eri toimijoiden välillä vai jatkuuko tämä sota, jolla nyt tänään on oltu?, Nummela jatkoi.

Myös Euroopan unionin antamat talouspakotteet saattaa vaikuttaa jääkiekon MM-kotikisojen järjestämiseen, sillä Euroopan unionin ja Yhdysvaltain pakotelistalla olevat venäläiset omistavat noin 45% Helsingin kisanäyttämönä toimivasta Hartwall Arenasta.

Tässä tilanteessa Nummela odottaa linjauksia valtionjohdolta.

– Pakotteet tietysti päättää Suomen valtionjohto yhdessä eurooppalaisten valtioiden kanssa. Luonnollisesti Suomen jääkiekkoliitto omalta osaltaan toiminnassaan toimii niiden mahdollisten pakotteita koskevien valtiovallan päätösten mukaisesti – mitä ne sitten lopulta ovatkaan, Nummela kommentoi.

MTV Urheilun saamien tietojen mukaan Hartwall Arenalla kotiottelunsa pelaava Jokerit on jättämässä vetäläisvetoisen KHL:n kauden kesken juuri ennen pudotuspelien alkua.

Lähde: MTV Uutiset

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää