Pystyykö Venäjä osallistua Jääkiekon MM-kisoihin? Pääsihteeri ”tilanteen vaikutusta selvitetään Kansainvälisen jääkiekkoliiton kanssa”

Jääkiekon MM-kisat pidetään Tampereella ja Helsingissä toukokuussa. Venäjän on tarkoitus kisata kisoissa Venäjän olympiakomitean ROC-tunnuksen alla.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan voi heijastua myös toukokuussa Suomessa pidettäviin jääkiekon MM-kisojen osallistujiin.

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummelan mukaan vielä on liian aikaista ottaa lopullisesti kantaa siihen voiko Venäjä kisata MM-kisoissa.

– Tilanne mutkistui todellanopeasti ja on äärimmäisen vakava. Vielä on turhaa miettiä, mikä vaikutus tilanteella tulee olemaan.

Harri Nummela sanoo, että myös jääkiekkoväki toivoo, että asiassa keksittäisiin rauhanomainen ratkaisu. Tilanteen muuttumista seurataan erittäin tarkasti. Liiton puheenjohtaja sanoo, että tilanteen mahdollisen vaikutuksen MM-kisoihin linjaa Kansainvälinen Jääkiekkoliitto eli IIHF.

– Mutta toki kukin maa päättää omasta mielipiteensä asiaan, Nummela kertoo.

Yle kysyi asiaa tiistaina Jääkiekon MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietaselta. Hän kommentoi silloin että IIHF ei ota kantaa siihem vaikuttaako tilanne toukokuussa pidettäviin MM-kisoihin.

Hietanen vastasi torstaina Ylen tiedusteluun testiviestitse. Hän kertoo, että hyökkäys Ukrainaan on järkyttävä asia ja tilanne on muuttunut nopeasti.

– Tilanteen vaikutusta 2022 Jääkiekon MM-kisoihin selvitetään yhdessä Kansainvälisen jääkiekkoliiton kanssa, Hietanen kirjoittaa.

Jääkiekon MM-kisat järjestetään Tampereella ja Helsingissä 13.-29. toukokuuta 2022

Lähde: Yle.fi