IIHF pitää hätäkokouksen: Venäjän toimilla vaikutuksia jääkiekon MM-kisoihin

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n hallitus pitää nyt tulevana maanantaina kokouksen, jossa se käsittelee Venäjän aloittamien sotatoimien vaikutusta tuleviin MM-kisoihin

IIHF sanoo tiedotteessaan kutsuneensa hallituksen koolle maanantai-iltapäiväksi. Liitto on ottanut Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan järkytyksellä vastaan.

– Koska IIHF:llä on velvollisuus huolehtia kaikista sen MM-kisoihin osallistujista, IIHF:n hallitus tarkastelee uudelleen ja harkitsee tämän konfliktin vaikutuksia tapahtumiimme, liitto kertoo tiedotteessaan.

Tiedote ei kuitenkaan tarkenna, pohtiiko hallitus tulevassa kokouksessaan Venäjän ja sen liittolaisen Valko-Venäjän osallistumista Suomessa toukokuussa pelattaviin miesten MM-kisoihin vai miettiikö se Venäjälle vuodeksi 2023 myönnettyjä miesten ja alle 20-vuotiaiden MM-kisoja.

Ensimmäisenä mietinnän alla ovat kuitenkin huhtikuussa pelattavat alle 18-vuotiaiden poikien MM-kisat ja sekä huhti-toukokuussa pelattava Tshekin Euro Hockey Tourin turnaus. Tshekin hallitus sanoi perjantaina estävänsä venäläisiltä mahdollisuuden hakea viisumia maahan, mutta toistaiseksi virallista päätöstä Venäjän sulkemista ei ole tehty.

Kanadalaisen TSN-kanavan toimittaja Gord Miller sanoo Twitterissä saaneensa tietoa tulevista päätöksistä.

– Olen ollut yhteydessä usean maan jääkiekkoliittojen edustajiin. Vaikka päätös on IIHF:n hallituksen, siellä on laajaa kannatusta nuorten ja miesten MM-kisojen siirtämiseksi pois Venäjältä, Miller kirjoittaa.

– Sitten on isompi ongelma Venäjän osallistumisesta. Ihmiset joiden kanssa puhuin, jakautuivat sen suhteen, että pitäisikö Venäjää estää osallistumasta.

– Tästä on ennakkotapauksia, kun sekä Etel-Afrikka ja Serbia on suljettu kansainvälisistä urheilukisoista viimeisen 50 vuoden aikana, Miller jatkaa.

Millerin mukaan joidenkin edustajien mielestä varsinkin nuorten urheilijoiden rankaiseminen Venäjän hallituksen toimista olisi todella epäreilua.

– Toisten mielestä venäläisten joukkueiden ei voi antaa osallistua näissä olosuhteissa, hän huomauttaa.

MTV Urheilu ei tavoittanut IIHF:n hallituksen suomalaisjäsentä Heikki Hietasta kommentoimaan tulevaa kokousta.

Lähde: MTV Uutiset