Hyökkääjä Joose Antonen teki maajoukkuedebyyttinsä Sveitsi-pelissä

Vaikka Sveitsi pilasi Gatoraden torstai-illassa Leijonien täydelliset juhlat viirinnostoineen voittamalla Suomen 3-2, oli ottelussa myös jotain hyvää otettavaksi mukaan lauantain Tshekki-mittelöön.

Suomi onnistui tappamaan kaksi sveitsiläisylivoimaa ja ylivoimalla Jere Innala rokotti vastustajaa Anrei Hakulisen ja Antti Suomelan syötöstä heti toisen erän alussa. Ville Pokka kehaisee myös Harri Säterin työskentelyä leijonamaalin suulla.

 –  Katsotaan varmaan myöhemmin vähän, mitä siellä tapahtui, mutta kaksi ylivoimaa ja siitä yksi maali eikä alivoimalla yhtään omiin, niin ei se huonosti ole. Erikoistilanteet voitettiin, mutta se ei piisannut tänään, muistuttaa Joose Antonen.

Sekä Ville Pokka että Joose Antonen ennakoivat lauantain Tshekki-pelistä melko samantyylistä kuin Sveitsi-ottelu. Pokan mukaan kaksinkamppailuvoima korostuu tshekkejä vastaan.

–  Tshekki on tuttu vastustaja ja kova peli on taas tulossa. Pitää olla valmis kaksinkamppailuihin. Katsotaan vähän videoita, valmistaudutaan ja koetetaan parantaa, Pokka lupailee.

Maajoukkedebyytti tehty

Ensimmäisen A-maaottelunsa Sveitsiä vastaan pelanneelle Antoselle tilanne on uusi eikä KooKoo-hyökkääjä vielä tiedä, löytyykö hänen nimensä Tshekki-ottelun kokoonpanosta. Maajoukkuedebyytti on nyt pelattu ja leijonakuviot alkavat hahmottua.

–  Nyt kuitenkin tietää vähän, että mikä on täällä meininki, niin se varmasti helpottaa seuraavaa peliä. Ihan mielenkiintoista tietysti, että Tshekillä on nykyään Kari Jalonen valmentajana. En tiedä, että onko Kojo sitten tuonut pientä Suomi-twistiä heidän pelaamiseensa, 27-vuotias peluri pohtii.

Joose Antonen kiittelee sitä, miten ensikertalainen on otettu joukkueessa vastaan. Viikko on ollut hauska ja kaikki on toiminut hienosti. Mikä on Antosen seuraava tavoite Leijonissa?

–  Kun tänne on päässyt, haluaa vaan lisää tätä. Eka kerta vähän kirpasee, mutta sitten sitä haluaa vaan lisää ja lisää.

Suomea kannustamaan

Lisää leijonakiekkoa on tarjolla Gatorade Centerissä niin lauantaina kuin sunnuntainakin. Sunnuntain perinteinen isänpäivän herkkupala on kihisevä Suomi-Ruotsi-vääntö. Ville Pokka lähettää terveiset vielä niin juhliville isille kuin muullekin kiekkoväelle.

–  Me toivotaan, että mahdollisimman moni tulee viettämään viikonloppua tänne. Loistokiekkoa on kyllä tarjolla, joten tulkaa nautiskelemaan, ja varsinkin isänpäivänä, kun pelataan Ruotsia vastaan – ei parempaa peliasetelmaa olekaan!

Lähde: Leijonat.fi

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää