Nyt tuli ISO NHL-vahvistus: Mikko Rantanen Leijoniin

Mikko Rantanen tulee pelaamaan Suomen maajoukkueessa eli Leijonissa jääkiekon MM-kisoissa.

Colorado Avalanchea edustava Rantanen on NHL:n kärkipelaajia. Hänestä tuli ensimmäinen suomalainen, joka on pystynyt 2000-luvulla viimeistelemään yhden NHL-kauden aikana yli 50 maalia ja 100 tehopistettä, kun Rantanen summasi 82 runkosarjaottelussa mahtipinnat 55+50=105. Seitsemään pudotuspeliotteluihin suomalaishyökkääjä naputti kymmenen (7+3) tehopistettä.

Ennen Rantasta 50 maalia ja 100 tehopistettä olivat suomalaisista pystyneet NHL-kauden aikana tekemään ylipäänsä vain Jari Kurri ja Teemu Selänne.

Rantanen oli viime kaudella juhlimassa Stanley Cupin voittoa Avalanchessa. Miesten MM-kisoissa hän on pelannut kolmesti aiemmin vuosina 2016-2018 ja saanut hopeaa vuonna 2016.

Lisäksi Rantanen on toiminut Nuorten Leijonien kapteenina maailmanmestaruuteen päättyneissä alle 20-vuotiaiden MM-kotikisoissa Helsingissä vuonna 2016.

– Mikko on voittanut paljon. On hienoa että siitä huolimatta hän haluaa tulla mukaan kotikisoihin auttamaan Leijonia taistelussa toisesta peräkkäisestä maailmanmestaruudesta Leijonille. Leijonien A-maajoukkueen GM Jere Lehtinen kertoo tiedotteessa.

Aiemmin keskiviikkoiltana Leijonat tiedotti, että vuoden 2019 maailmanmestari New York Rangersin hyökkääjä Kaapo Kakko tulee vahvistamaan Leijonia MM-kisoissa.

Miesten MM-kisat alkavat ensi viikolla Suomessa Tampereella ja Latviassa Riiassa.

Lähde: MTV Uutiset

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää