MM-kisoissa kytee melkoinen keitto! Kansainvälinen jääkiekkoliitto kiistää Nokia-areenan suuret ongelmat – hiljensi jopa nyt areenamestarin

IIHF:n mielestä Nokia-areenan jää on tänä vuonna paremmassa kunnossa kun edellisissä MM-kisoissa.

Tampereen jääkiekon MM-kisojen ensimmäisenä päivänä yksi asia on ollut puheissa toistuvasti nimittäin jään kunto.

Ruotsin päävalmentaja Sam Hallam on huolissaan siitä, miten jää kestää erityisesti iltaotteluissa. Huoleen jään tilasta jakoi myös Tapparassa viime kaudet pelannut Leijonien hyökkääjä Waltteri Merelä, joka on todennut jään olleen huonompi kuin liigaotteluissa.

– Nyt jää on pehmeä ja menee puuroksi nopeasti. Todellinen ero liigakauden aikaiseen, Merelä kertoi.

Parhaiten jään kunnosta pystyisi varmaankin sanoa siitä vastaava henkilö eli tässä tapauksessa Nokia-areenan kokenut areenamestari Eric Salmela?

Ei, mikäli Kansainväliseltä jääkiekkoliitolta IIHF:ltä kysytään.

Yhteydenottoa areenamestariin Suomen Jääkiekkoliiton viestintäpäälliköltä Henna Malmbegilta oli kehotus viedä kysymykset IIHF:lle sähköpostilla. Haastattelusta ei siis tässä tapauksessa pystytä puhumaan.

IIHF:n mukaan joukkueet eivät ole kertoneet huolta jään laadusta –  jään itse asiassa sanotaan olevan parempi kuin viime kevään MM-kisoissa.

Myös MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen sanoi keskiviikkona samanlaista.

– Meidän näkemys jään kunnosta on se, että jää on ihan hyvässä kunnossa harjoituksissa ja otteluissa, Hietanen kertoi STT:lle.

–  Keskustelu on kasvanut ehkä isommaksi kuin mistä tästä on kyse.

Liitto sanoi seuraavansa kaikissa tapahtumissaan jään tilannetta päivittäin järjestelykomitean ja jäämestarin kanssa.

IIHF:n mukaan jäätä säästetään pelipäivisin sillä, että harjoitukset rajoittuu ainoastaan pelaavien joukkueiden aamujäihin ja muut joukkueet harjoittelevat areenan harjoitushallissa.

Tämä ei tosin ole totta. Leijonat harjoitteli tiistaina pääareenalla vaikka sillä oli välipäivä.

Areenan katsomoissa monet on ottanut huomion siitä, että lämpötila tuntuu selvästi liigaotteluita kylmemmältä. Tuolloin katsomoissa olisi saattanut selvitä ilman takkia helposti, mutta nyt se vaatisi jo karaistumista.

IIHF kertoo että lämpötila on kuitenkin sama kuin aikaisemmin.

–  Ulkona on lämpimämpää kuin tavallisella kiekkokaudella ja ero normaaliin lämpötilaan saa aikaan vaikutelman kylmemmästä, IIHF kirjoittaa.

Miksi areenamestari ei saanut itse vastata kysymyksiin?

–  Emme ole estäneet häntä puhumasta medialle, IIHF kiistää menemään.

–  Järjestelykomitea oli sitä mieltä, että olisi parempi että IIHF vastaisi näihin kysymyksiin, koska he ovat yhteyksissä joukkueisiin ja IIHF:n olosuhde-ekspertteihin mahdollisten jääongelmien osalta.

Lähde: Ilta-Sanomat

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää