Suomi otti tärkeän 5-3 voiton Ranskasta

Suomen ja Ranskan välinen jännittävä jääkiekko-ottelu päättyi Suomen voittoon lukemin 5-3.

Ensimmäisessä erässä Ranska siirtyi johtoon Florian Chakiachvilin maalilla, kun Tim Bozon ja Alexandre Texier tarjoilivat syötöt. Suomi kuitenkin tasoitti pian, kun Harri Pesonen osui Ville Pokan ja Juho Lammikon syötöistä.

Toisessa erässä Suomi otti komennon. Ahti Oksanen teki upean maalin Marko Anttilan ja Niklas Frimanin syötöistä, mutta Ranska tasoitti nopeasti Justin Addamon maalilla, jota syöttivät Vincent Llorca ja Guillaume Leclerc. Suomi kuitenkin karkasi jälleen johtoon, kun Marko Anttila onnistui maalinteossa Nikolas Matinpalon syötöstä.

Kolmannessa erässä Suomi pääsi ylivoimalle Guillaume Leclercin otettua kaksiminuuttisen laitataklauksesta. Tämän mahdollisuuden hyödynti Teemu Hartikainen Sakari Mannisen ja Mikko Rantasen syötöistä, ja Suomi siirtyi 4-2-johtoon. Ranska kuitenkin vastasi Charles Bertrandin maalilla Florian Chakiachvilin ja Tim Bozonin syötöistä, kiristäen pelin jälleen yhden maalin päähän.

Suomi varmisti voittonsa lopullisesti tyhjään ranskalaismaaliin tehdyn maalin avulla. Olli Määttä ja Mikko Rantanen syöttivät hienosti, kun Sakari Manninen viimeisteli ottelun päätöslukemiksi 5-3.

Suomen ja Ranskan välisessä kamppailussa nähtiin vauhdikasta ja taitavaa kiekkoa. Suomen tehokkaampi hyökkäyspeli ja maalivahdin vahva torjuntatyö varmistivat heidän voittonsa tällä kertaa. Ranska taisteli loppuun asti, mutta joutui tyytymään tappioon Suomen paremman maalinteon ansiosta.

Suomen seuraava ottelu on Unkaria vastaan, ja se pelataan 19. toukokuuta 2023 klo 16.20. Ottelu tarjoaa jännittävän kohtaamisen, kun Suomi pyrkii jatkamaan voittojen sarjaa ja pitämään hyvän vireen yllä. Unkari tulee varmasti haastamaan Suomen tiukan kamppailun avulla. Jääkiekkofanit odottavat innolla tätä kohtaamista ja odottavat näkevänsä, miten Suomi suoriutuu seuraavassa haasteessaan.