MM-joukkueen hotellilla kuohui yömyöhään – päävalmentajan kova herätys

Saksalla on edessä merkittävä viikko jääkiekon MM-kisoissa. Alisuoriutunut joukkue sai kuulla kunniansa kriisipalaverissa maanantaina, kun Ruotsi oli murskannut sen 6–1-lukemin.

Vuosi sitten sensaatiomaisesti MM-hopeaa saavuttanut Saksa avasi tämän kevään turnauksen herkullisella 6–4-voitolla Slovakiasta, mutta sen jälkeen se on kokenut murskatappiot Yhdysvalloille ja Ruotsille, molemmat samoin 1–6-lukemin.

Joukkueen päävalmentaja Harold Kreis on pettynyt tuloksiin, mutta myös tapaan, jolla ne ovat tulleet.

– Annoimme vastustajan laukoa 35 kertaa maalia kohden kahden erän aikana. Se on liikaa. Meidän täytyy parantaa vahvuuksiamme, ja siinä on paljon kyse taisteluhengestä ja sitoutumisesta, Kreis kommentoi Ruotsi-ottelun jälkeen saksalaiselle Bild-lehdelle.

Bild kertoo myös yksityiskohtaisesti joukkueen saapumisesta hotellille Ruotsi-tappion jälkeen maanantaina. Kello oli jo 23.30, mutta pelaajat eivät päässeet vielä levolle, sillä raivoissaan ollut Kreis järjesti kriisipalaverin. Sen viesti oli selvä: Nyt riittää!

Ongelmat tunnustettiin myös pelaajistosta.

– Pelaamme kaikki hieman pidätellen, ja meillä on painolastia vielä viime vuodesta. Annamme vastustajalle liikaa laukauksia. Nyt meidän on pelattava tiiviimmin ryhmänä, kapteeni Moritz Müller kommentoi.

Saksan päävalmentaja Harold Kreis on joutunut herättelemään joukkuettaan kesken maailmanmestaruuskisojen. (Kuva: MTV)

Saksalla on edessä jättimäinen viikko Ostravassa, sillä se kohtaa B-lohkon ennakolta heikoimmista maista Latvian, Kazakstanin, Puolan ja Ranskan seuraavan seitsemän päivän aikana. Latvia-peli alkaa keskiviikkona kello 17.20.

Tällä hetkellä Saksa on lohkossaan toiseksi viimeisenä.

Lähde: MTV Uutiset

Vastaa