Leijonien seuraava vastustaja antoi varoituksen – uskomaton nousu sekoitti pelaajat: ”Mahdoton uskoa”

Itävalta teki tiistaina jääkiekon MM-kisoissa huiman tempun, kun se nousi kolmannessa erässä viiden maalin takaa tasoihin Kanadaa vastaan pelatussa ottelussa.

Kanada johti ottelua kahden erän jälkeen maalein 6-1 ja näytti olevan matkalla murskavoittoon. Päätöserässä tapahtui kuitenkin uskomaton käänne.

Itävallan peli löysi yhtäkkiä uuden vaihteen ja joukkue alkoi kuroa hallitsevan maailmanmestarin johtoa kiinni maali kerrallaan. Täysin käsittämätön kiri huipentui 49 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua, kun Marco Rossi tasoitti pelin ja vei sen jatkoajalle.

Vaikka Itävalta ei onnistunut viemään voittoa, Kanada voitti ottelun lopulta John Tavaresin maalilla jatkoajalla.

Tappiosta huolimatta Itävallan joukkue oli ottelun jälkeen riemuissaan.

– Kahden erän jälkeen kukaan ei enää uskonut meihin. Se on hullua. En voi lakata hymyilemästä, kolmen tehopisteen iltaa viettänyt Dominik Zwerger iloitsi Kronen Zeitungille.

NHL:ssä pelaava Rossi yhtyi joukkuetoverinsa ajatuksiin.

– Kahden erän jälkeen oli vaikea – itse asiassa mahdoton uskoa tähän. Yhtäkkiä aloimme tehdä maaleja. Kun peli oli 3–6 ja 4–6, aloitimme uskoa. Tietysti meillä oli myös onnea. Emme ikinä unohda tätä peliä, Rossi hekumoi.

Itävallan päävalmentaja Roger Bader kertoi yrittäneensä vain rauhoitella joukkuettaan toisen erätauon aikana ja saada heidät nauttimaan pelistä.

Viiden maalin kiri tuli 59-vuotiaalle valmentajalle täysin yllätyksenä.

– Uskomaton kolmas erä. Kukaan ei odottanut tätä. Sanoin joukkueelleni toisella erätauolla, että meidän pitäisi vain nauttia pelistä. Pelaamme hallitsevaa maailmanmestaria vastaan yli 10 000 katsojan edessä, joten nauttikaa. Yritetään pelata hyvä viimeinen erä, mutta en odottanut tällaista, Bader hehkutti TSN:n haastattelussa.

– Olen ollut valmentajana 30 vuotta ja kokenut monia hulluja otteluita. Tässä oli todellista euforiaa. Viiden maalin eron kurominen Kanadaa vastaan kolmannessa erässä, sitä on vaikea päihittää, Bader totesi Kronen Zeitungille.

Itävallan turnaus jatkuu torstaina, kun se kohtaa Leijonat.

Lähde: MTV Uutiset

Vastaa