Venäjä heivataan pikkumaiden joukkoon? Venäläisiltä täystyrmäys: ”Aikovatko he nöyryyttää meidät aivan nolliin?”

Venäjä ja Valko-Venäjä eivät välttämättä pääse suoraan MM-kisoihin porttikiellon jälkeen.

Venäläiset eivät ottaneet hyvillä mielin vastaan maan jääkiekkomaajoukkueen porttikieltoa myös ensi vuoden MM-kisoihin.

IIHF kaavailee myös, että Venäjä ja Valko-Venäjä eivät pääse suoraan MM-kisojen pääsarjaan kiellon päättymisen jälkeen, vaan joukkueet joutuisivat hakemaan ykkösdivisioonasta vauhtia.

Tällä hetkellä ykkösdivisioonassa pelaavat Etelä-Korea, Romania, Puola, Liettua ja MM-kisoista juuri pudonneet Italia ja Iso-Britannia.

Venäjän jääkiekkoliitto aikoo valittaa IIHF:n tuomiosta sulkea maa myös ensi vuoden kansainvälisistä kisoista. Liiton tiedotteen mukaan päätökselle ei ole laillisia perusteita.

Championat-sivuston mukaan politiikka tulisi kokonaan pitää ulkopuolella urheilusta. IIHF:n päätöksiä pidetään maassa ylimielisinä ja epäoikeudenmukaisina.

Päätöksen taustalla on Venäjän käymä julma hyökkäyssota Ukrainassa.

– Ensin he vievät meiltä turnauksiin osallistumisen ja sitten he nöyryyttävät meitä viivyttämällä maajoukkuettamme heikompitasoisten maiden kanssa, Championat kirjoitti uutisessaan.

Venäjän entinen urheiluministeri ja kaksinkertainen olympiavoittaja Vjatšeslav Fetisov kritisoi myös IIHF:n linjauksia.

– Aikovatko he nöyryttää meidät aivan nolliin? Minun mielestäni tätä ei tulisi sallia missään tilanteessa, Fetisov kommentoi Championatille.

IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif sai kuraa niskaansa toden teolla. Venäläismedia pitää Tardifia tekopyhänä, jonka sanat eivät vastaa todellisuutta. Sen sijaan itsekritiikkiin ei Venäjän mediassa ole halukkuutta

Lähde: Iltalehti.fi