Mikael Granlund valittiin San Josen vuoden pelaajaksi – loistaa NHL:ssä ennen MM-kisoja

Suomen mahdollisena MM-kisavahvistuksena pidetty Mikael Granlund on saanut tunnustusta NHL:n runkosarjassa esittämistään suorituksista. Hän on nimetty San Jose Sharksin vuoden pelaajaksi.

Mikael Granlund jatkoi huippuesityksiään NHL:ssä 13.4.2024-14.4.2024 välisenä yönä pelatussa ottelussa Minnesota Wildia vastaan. Granlund oli avainroolissa San Jose Sharksin 1–1-tasoituksessa ja venytti pisteputkensa 11 ottelun mittaiseksi.

Vaikka Sharks hävisi ottelun 2–6 ja kärvistelee sarjataulukon hännillä, Granlund on ollut kauden ajan joukkueensa kirkkain tähti, keräten 66 ottelussa tehot 12+44=56. San Josen kauden ollessa muuten alavireinen, Granlundin suoritukset ovat olleet valopilkkuja, ja hänet on palkittu joukkueensa vuoden pelaajana kunnianosoituksena hänen panoksestaan.

Kun San Josen kauden päättymiseen on jäljellä vain yksi ottelu, ja Granlund on osoittanut vahvaa henkilökohtaista suoritusta, hänen nimensä on tuotu voimakkaasti esiin tulevien MM-kisojen Leijonien joukkuekeskusteluissa. 32-vuotias kokenut pelaaja on ilmaissut maaliskuussa Ilta-Sanomille, että osallistuminen kevään turnaukseen on täysin mahdollista.

– MM-kisat ovat aina kiinnostaneet minua. Olen aina nauttinut niistä, ja Leijonien pelipaidassa pelaaminen on ollut aina mukavaa. Lopullinen päätös siitä, mitä tänä keväänä tapahtuu, selviää ajallaan, Granlund on kommentoinut IS:lle.

NHL:n runkosarja päättyy ensi viikolla.

Lähde: MTV Uutiset