Leijonien rivistö kärsii tappion: Tähtipelaajat eivät osallistu MM-kisoihin

Geneve-Servetten suomalaiset huippupelaajat eivät ole mukana Leijonien joukkueessa tulevassa MM-turnauksessa.

Tänä keväänä viisi suomalaista jääkiekkoilijaa, jotka ovat pelanneet sveitsiläisessä Geneve-Servette joukkueessa, jättävät väliin MM-kisat Tšekissä. Pelaajat, Valtteri Filppula, Sami Vatanen, Teemu Hartikainen, Sakari Manninen ja Jussi Olkinuora, ovat kaikki aiemmin voittaneet olympiakultaa ja jääkiekon maailmanmestaruuden.

Lisäksi Valtteri Filppula on tunnettu myös Stanley Cup -voittajana. Leijonien general manager Jere Lehtinen kommentoi tilannetta sanomalla, että Geneven pelaajat eivät osallistu kevään kisaleiritykseen tai itse turnaukseen. Hän ei kuitenkaan halunnut kommentoida pelaajien poisjäännin tarkempia syitä, viitaten siihen, että pelaajat itse voivat halutessaan avata tilannetta enemmän.

Tiheä jääkiekko-ohjelma

Teemu Hartikainen ei osallistu tämän kevään MM-kisoihin. | © Pasi Liesimaa

Geneve-Servetten suomalaispelaajat ovat olleet viime vuoden aikana erittäin aktiivisia jäällä. Viime keväänä joukkue saavutti huipentuman voittamalla Sveitsin mestaruuden.

Osa pelaajista osallistui vielä MM-turnaukseen samana keväänä.

Tällä kaudella Geneve eteni Champions Hockey League -turnauksessa voittoon saakka, mikä lisäsi noin 15 ottelua heidän jo tiiviiseen sarjapelikalenteriinsa.

Tämä raskas ottelutahti voi olla yksi syy siihen, miksi kyseiset viisi pelaajaa eivät ole mukana tämän vuoden MM-kisoissa. Loukkaantumiset ja sopimusasiat ovat myös merkittäviä syitä.

Intensiivinen valmistautuminen

Leijonat valmistautuvat parhaillaan Jyväskylässä jääkiekon eurooppalaisen huipennukseen.

’Leiriviikko numero kaksi alkoi maanantaina. Torstaina kohtaamme Ruotsin täällä Jyväskylässä. Ottelun jälkeen siirrymme Mikkeliin, jossa pelataan perjantaina,’ Lehtinen selostaa.

’Viikonloppu on pelaajille vapaata, ja maanantaina matkaamme Linköpingiin. Siellä on edessä kaksi ottelua Ruotsia vastaan tiistaina ja keskiviikkona. Neljä ottelua alle viikon aikana, joten ohjelma on tiivis,’ Lehtinen lisää.

Sakari Manninen ei osallistu tämän kevään kisoihin. | © Jussi Saarinen

Suomi kohtasi kovia otteluita jo viime viikolla Riiassa, jossa joukkue pelasi kaksi haastavaa ottelua Latviaa vastaan. Ottelutapahtumat vetivät täydet katsomot, ja kiekkoinnostus Latviassa on MM-pronssin jälkeen nousussa, mikä on erinomainen asia. Suomi onnistui nappaamaan voittoja näistä peleistä.

Jere Lehtinen kertoo, että kevät etenee ja ratkaisevat pelit lähestyvät. Tänä keväänä jääkiekon MM-kisat järjestetään Prahassa ja Ostravassa. Suomi aloittaa turnauksen 10. toukokuuta isäntämaa Tshekin joukkuetta vastaan, ja MM-finaali pelataan 26. toukokuuta.

Lähde: Iltalehti