Markus Nurmi: Onko kisoissa kansainvälinen läpimurto?

Yksi SM-liigan kauden väriläiskistä on Markus Nurmi, jota moni halui haastatella maajoukkueen mediatilaisuudessa Tesoman jäähallissa Tampereella. Oli mielenkiintoista kuulla nuoren miehen mietteitä muutama päivä ennen MM-kisojen alkua.

Minkälaiset on tunnelmat näin ennen MM-kisoja?

– Todella hyvä fiilis ja samalla on hyvin odottavat tunnelmat, kun ei vielä tiedä, olenko lopullisessa joukkueessa mukana.

Pudotuspelit meni sinulta oikein hienosti sait isoja minuutteja ja paljon isoa vastuuta kun pelasit. Onko akut nyt ladattu raskaiden playoffien jälkeen?

– Kyllä nyt on oikein hyvin akut ladattuina, mies on virtaa täynnä ja mieli on virkeä. Vielä viime viikolla jalat oli hieman painavat, mutta nyt tosiaan tunne on aivan mahtava.

Minkälaista roolia odotat joukkueesta?

– Sinällään se on aivan sama minkä roolin saan, kunhan pääsen pelaamaan.

Mitkä ovat suurimmat kehityskohteet itselläsi, kun tultiin liigapeleistä kansainvälisiin peleihin?

– Kamppailupelaamisessa on selkeästi suurin ero liigan ja maajoukkueen välillä. Myös luistelu tulee olemaan tärkeässä roolissa ja siihen tulee pitää kiinnittää paljon huomiota jatkuvasti.

Mitä pidät kisa-areenasta, Nokia Arenasta?

– Se on todella hieno paikka pelata. Ei kyllä kaunimpaa ja hienompaa voisi toivoa ja olenhan tässä kevään aikana monta peliä siellä saanutkin pelata. (Markushan oli välillä niin Ilveksen kuin Tampereen fanien hampaissa, mutta asiantunteva tamperelaisyleisö antoi raikuvat aplodit mitalienjaossa nuorelle herralle. Nyt sitten kiekkoyleisö on ihan alusta asti Turun taiturin takana Arenalla)

Ketkä ovat Leijonien hengennostattajat?

– Kokeneet pelaajat, kuten esimerkiksi Filppula ja Anttila hoitaa puolen hienosti.

Keiden Leijonien kanssa vietät vapaa-aikasi hotelilla ja niin edelleen?

– Joukkuehan on melko kokenut ja en kovin monta pelaajaa entuudestaan tuntenut. Nuorempien omanikäisten kanssa tulee pääosin oltua.

Minkäläisten ovat omat ja joukkueen tavoitteet kisoissa?

– Meillä on niin hyvä joukkue kasassa, että eihän tässä muuta tavoitetta voi olla kuin kulta. Omana tavoitteena on ensimmäiseksi päästä mukaan joukkueeseen ja auttaa sitten mahdollisimman hyvin joukkuetta.

Minkälaisia terveisiä haluat lähettää Leijona-faneille?

– Hienoa on tietysti nähdä faneja todella paljon hallilla kannustamassa. On tietysti myös mukavaa ja hienoa, kun tietää että väki elää mukana kotikatsomoissakin

Lähde: Leijonat.fi

Vastaa