Leijonien MM-leirin viimeiselle viikolle tulossa nippu uusia pelaajia – Millainen on kokoonpano?

Leijonien MM-leirin viimeisellä viikolla järjestetään Ruotsin Euro Hockey Tourin turnaus, Beijer Hockey Games, jonne Leijonat saa uudistetun kokoonpanon. Mukaan on tulossa uusia pelaajia niin suomalaisesta Liigasta ja NHL:stä.

– NHL:ssä kautensa jo päättäneistä pelaajista, jotka ovat hyvässä kunnossa ja halusimme mukaan maalivahti Harri Säterin (Arizona Coyotes), puolustaja Henri Jokiharju (Buffalo Sabres) ja hyökkääjä Juho Lammikon (Vancouver Canuks). He tulevat joukkueen mukaan loppuviikon aikana, Leijonien General Manager Jere Lehtinen sanoo.

–  Montréalin joukkueen hyökkääjä Joel Armian täytyy vielä tehdä ja läpäistä lääkärintarkistus ja osallistua seuran kauden päätöskeskusteluun ennen A-maajoukkueeseen saapumista.

Tshekki-viikolla sivussa ollut hyökkääjä Hannes Björninen tekee paluun viikon tauon jälkeen takaisin kokoonpanoon. Kotimaan SM-liigan finaaleista maajoukkueeseen tulee mukaan TPS-hyökkääjä Markus Nurmi ja Tapparassa puolustajana toimivat Otto Leskinen ja Mikael Seppälä.

Valitettavasti takaiskuakin on tullut Tshekin turnauksessa lauantaina loukkaantunut puolustaja Niklas Friman joutuu jäämään Ruotsin EHT-turnauksesta. Frimanin saattaa mahdollisesti tulla mukaan myöhemmin.

Julkisuuteen sunnuntaina tullut uutinen Miro Aaltosen ensi kauden sopimuksesta on pidetty keskustelu niin pelaajan kuin hänen managerin kanssa.

–  Toisin kuin eilen uutisoitiin niin Aaltonen ei ole menossa ensi kaudella Venäjälle. Hän teki sopimuksen kaudesta 2022-23 ennen olympialaisia, mutta sopimuksen purkutoimet aloitettiin heti Ukrainan sodan alkamisen. Lopullinen sinetti sopimuksen purulle pitäisi olla päivien tai jopa tuntien kysymys. Lehtinen taustoittaa tilannetta.

Suomen Jääkiekkoliiton päätös on, että Venäjällä ensi kaudella pelaavat pelaajat ei saa osallistua maajoukkueeseen.

Viimeisen leiriviikon jälkeen Leijonien kokoonpanoa mietitään vielä kerran ennen lopullisen MM-ryhmän nimeämistä.

–  Viimeiset pelit on erittäin tärkeitä näytön paikkoja mukana oleville. Yhtä lailla katsomme vielä Euroopan sarjoja ja NHL:ää että miten ensimmäinen pudotuspelikierros menee läpi, Lehtinen toteaa

Leijonien kokoonpano Ruotsin Euro Hockey-turnaukseen

Maalivahdit
29 Säteri Harri
30 Westerholm Niclas
35 Tuohimaa Frans
45 Olkinuora Jussi

Puolustajat
2 Pokka Ville
4 Lehtonen Mikko
7 Kaski Oliwer
10 Jokiharju Henri
18 Saarijärvi Vili
28 Leskinen Otto
38 Hietanen Juuso
42 Vatanen Sami
50 Seppälä Mikael
55 Ohtamaa Atte
81 Maalahti Kalle

Hyökkääjät
12 Anttila Marko
15 Aaltonen Miro
20 Ojamäki Niko
21 Innala Jere
23 Nenonen Markus
24 Björninen Hannes
25 Rajala Toni
40 Armia Joel
51 Filppula Valtteri
52 Palmu Petrus
61 Nurmi Markus
65 Manninen Sakari
70 Hartikainen Teemu
76 Sallinen Jere
80 Mäenalanen Saku
82 Pesonen Harri
91 Lammikko Juho

Lähde: Leijonat.fi