Konsta Helenius, 18, osallistui MM95-visaan Viaplaylla – tulos yllättää

Leijonien nuori supertähti oli vielä kaukainen haave, kun Suomi juhli ensimmäistä maailmanmestaruuttaan.

Jääkiekon maailmanmestaruus vuonna 1995 on yksi suomalaisen urheiluhistorian merkittävimmistä hetkistä. Joidenkin väitteiden mukaan toukokuussa 1995 alkanut ja kuukausia kestänyt mestaruushuuma auttoi jopa Suomea nousemaan 1990-luvun pahasta lamasta.

Vanhemmille sukupolville, iäkkäimpiä milleniaaleja myöten, sinivalkoiseen selkäytimeen tatuoitu totuus ei kuitenkaan ole kaikilla nuoremmilla tiedossa. Tästä muistutti hauskasti 18-vuotias kiekkotalentti Konsta Helenius Viaplayn julkaisemalla videolla.

Viaplay laittoi synttärisankarin MM95-visaan, ja lopputuloksilla ei pääsisi läpi edes paatuneimman pullamössösukupolven historiankokeesta.

Visa lähtee heti alussa harhateille, kun Helenius yrittää leveä virne kasvoillaan muistella, ketkä pelasivatkaan kuuluisassa Tupu-Hupu-Lupu -ketjussa. Ville Peltonen meni oikein, mutta Saku Koivun ja Jere Lehtisen sijaan kolmikkoon valikoituivat tamperelaisikonit Raimo Helminen ja Timo Jutila.

Pian Heleniukselta kysytään, kuka soitti mestaruuspokaalilla ilmakitaraa Leijonien pukukopissa MM-finaalien jälkeen.

”Varmaan Costello,” Helenius heitti ja viittasi Popedan kitaristi Costello Hautamäkeen.

Aikalaiset muistavat, että uljaassa alusasun, alasuojien ja lippalakin muotiyhdistelmässä ilmakitaraa soitti maalivahti Jukka Tammi – Tampereelta toki hänkin.

Ottelun lopputulos, finaalin pelipaikka ja muutama muu arvuuttelu menevät myös metsään.

Monessa kohtaa Heleniuksen mieli palaa hänelle varmasti läheisempään 2011 MM-kisoihin, joissa Suomi voitti seuraavan MM-kultansa. Niiden kisojen aikaan Helenius sentään oli jo elossa.

Yhden kysymyksen Helenius sai oikein: suomalaisten itselleen omiman Ruotsin maalilaulun ”Den Glider In.”

Helenius on iskenyt Suomelle MM-kisoissa toistaiseksi tehot 0+1.

Lähde: Ilta-Sanomat