Jääkiekon MM-kisoissa paljastui laajamittainen lippuhuijaus – satoja faneja huijattu

Satoja hyväuskoisia jääkiekkofaneja on joutunut lippuhuijauksen uhriksi Tshekin MM-kisoissa.

Satoja jääkiekkokannattajia on joutunut lippuhuijauksen uhriksi käynnissä olevissa jääkiekon MM-kisoissa Tshekissä. Paikallisen poliisin mukaan huijauksista kertoo itävaltalaislehti Heute.

Lehden mukaan turnauksen neljän ensimmäisen päivän aikana on raportoitu noin 300 huijaustapausta, ja rahaa on liikkunut yhteensä noin 28 000 euroa.

Tyypillisesti lipun ostaneet huomaavat joutuneensa huijauksen kohteeksi vasta hallilla, kun lipun QR-koodi ei toimi. Yleisimpiä syitä ovat tekaistut koodit tai sama lippu on myyty useampaan kertaan.

Liput on yleensä ostettu huomattavan halpaan hintaan erilaisilta myyntisivustoilta.

Heuten mukaan poliisi on paikalla kyberrikollisiin erikoistuneen ryhmän kanssa molemmilla kisapaikkakunnilla, Prahassa ja Ostravassa.

Suomen turnaus jatkuu tänään torstaina Prahassa ottelulla Itävaltaa vastaan. Itävalta järjesti edellisessä ottelussaan turnauksen suurimman yllätyksen, noustuaan Kanadaa vastaan kolmannessa erässä 1–6-tappioasemasta tasoihin. Kanada vei lopulta ottelun jatkoaikamaalilla lukemin 7–6.

Jatkoaikatappiosta saatu piste on Itävallan ainoa kolmesta ottelusta. Suomella on koossa seitsemän pistettä maalierolla 12–2.

Lähde: Ilta-Sanomat

Vastaa