IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif kiittelee kisajärjestelyitä: ”Tampere on todella kiekon koti ja olemme erittäin tyytyväisiä tunnelmaan”

Kansainvälinen jääkiekkoliitto ja MM-kisajärjestelyorganisaatio pitivät tiedotustilaisuuden ennen Suomi-USA-ottelua Nokia Arenalla. IIHF:n syksyllä aloittanut puheenjohtaja Luc Tardif kiitti Suomea erinomaisista järjestelyistä MM-kisoissa.

– Tampere on todella kiekon koti ja olemme erittäin tyytyväisiä tunnelmaan. Tulemme takaisin ensi vuonna, Tardif viittaa tuoreeseen päätökseen ensi vuoden kisajärjestäjistä.

Kansainvälisen Jääkiekkoliiton yksi päätavoitteista on tehdä jääkiekosta vielä entistäkin suurempi urheilulaji maailmassa. Siihen pyritään esimerkiksi laajentamalla kiekkotietoisuutta Aasiassa. Tardif sanoo olleensa hieman epäileväinen ennen Olympialaisia ja halunneensa todisteita Kiinan sitoutumisesta talviurheiluun.

– Muutin kuitenkin mieleni nähtyäni, kuinka kahdessa vuodessa Kiinaan oli rakennettu 89 jäähallia, ja kuinka he edistivät erittäin paljon talvilajeja ja erityisesti jääkiekkoa. Meidän tulee panostaa Kiinaan, jos haluamme jääkiekosta suuremman. Vaikka Suomessa tehtäisiin kuinka paljon lisää lapsia, ei volyymi olisi mitenkään sama kuin Kiinassa.

Hyvä esimerkki Aasian volyymistä oli Pekingissä pelattu alkusarjan ottelu Kiina-Japani. Pelin lopussa jopa 89 miljoonaa ihmistä katseli ottelua.

– Jos edes muutama prosentti noista ihmisistä tulee jääkiekon pariin, se olisi upeaa, Tardif kaavailee mahdollisuuksia.

Kiina on myös valmis isännöimään IIHF:n naisten jääkiekon MM-kisoissa ensimmäisen divisioonan A-ryhmää kolme vuotta, mikä on niin suuri taloudellinen satsaus, että muualla ei siihen pystyttäisi.

Tardif tunnetaan uudistushalustaan, joten on odotettavissa, että hänen suunnitelmansa kiekkoperheen kasvattamiseksi maailmanlaajuisesti tulevat myös onnistumaan

Lähde: Leijonat.fi