Leijonat piti nollat tänään Norjaa vastaan

Leijonat oli todella vahvalla päällä tänään Norjaa vastaan ja halusi voittaa vahvasti ja niin siinä kävi että Leijonat voitti vahvalla esityksellä Norjan 3-0

Norjan ja Suomen välinen jääkiekko-ottelu pelattiin 15.4.2023 klo 16 lähtien. Ottelu alkoi tasaisesti, kunnes Norjan Thomas Olsen otti kahden minuutin jäähyn korkeasta mailasta 02:11 peliajassa. Norjalla oli vaikeuksia pysyä kurissa, sillä Max Krogdahl ja Michael Haga saivat molemmat kahden minuutin jäähyn huitomisesta ja epäurheilijamaisesta käytöksestä 08:04 peliajassa. Myös Suomi joutui jäähylle, kun Mikael Ruohomaa sai kahden minuutin jäähyn huitomisesta 08:20 peliajassa ja Patrik Puistola kiinnipitämisestä 11:16 peliajassa. Suomi kuitenkin onnistui maalinteossa, kun Antti Suomela teki maalin Ahti Oksasen ja Atte Ohtamaan syötöstä 14:34 peliajassa. Norjan Andreas Martinsen sai vielä kahden minuutin jäähyn huitomisesta 15:26 peliajassa.

Toisessa erässä Suomi jatkoi vahvaa peliään ja Atte Ohtamaa teki maalin Hannes Björnisen ja Niklas Frimanin syötöstä 30:03 peliajassa. Suomi sai jälleen jäähyn, kun Eetu Liukas sai kahden minuutin jäähyn kiinnipitämisestä 34:24 peliajassa. Heikki Liedes teki maalin Eetu Liukkaan ja Hannes Björnisen syötöstä 38:41 peliajassa, jolloin Suomi johti 0-3.

Kolmannessa erässä peli oli tasaisempaa eikä maaleja tehty. Norjan Andreas Martinsen sai jälleen kahden minuutin jäähyn, tällä kertaa kampituksesta 40:22 peliajassa. Suomen Heikki Liedes, Julius Mattila, Markus Hännikäinen ja Valtteri Pulli saivat kaikki kahden minuutin jäähyn kiinnipitämisestä, koukkaamisesta ja kampituksesta eri vaiheissa kolmatta erää.

Suomi voitti siis Norjan 0-3 ja seuraavaksi Leijonien treenipelit jatkuvat 20.4.2023 Tanskaa vastaan klo 18:30.