Historiallinen ottelu päättyi dramaattisesti, kun Suomi ja Ruotsi mittelivät jäällä täyden kolmen erän ajan

Historiallinen ottelu päättyi dramaattisesti, kun Suomi ja Ruotsi mittelivät jäällä täyden kolmen erän ajan

Ensimmäinen erä alkoi vauhdikkaasti, ja heti alussa nähtiin jäähy, kun Ruotsin Jesper Fröden sai kahden minuutin rangaistuksen kiinnipitämisestä. Suomi pääsi hyödyntämään ylivoimansa, ja Henrik Borgström vei joukkueensa johtoon Eemil Erholtzin ja Veli-Matti Vittasmäen syötöistä. Ruotsi ei kuitenkaan antanut periksi, ja Mario Kempe tasoitti ottelun.

Toisen erän alussa Victor Ejdsellin huitomisjäähy avasi jälleen mahdollisuuden Suomelle, mutta Ahti Oksasen estäminen tasoitti tilanteen neljällä neljää vastaan. Ruotsi hyödynsi erikoistilanteensa, ja Mario Kempe iski jälleen maalin Niklas Hanssonin ja Linus Johanssonin syötöistä. Marcus Sylvegård lisäsi Ruotsin johtoa, ja toisen erän päätteeksi tilanne oli 4-1.

Kolmannessa erässä Suomi lähti takaa-ajoasemasta tavoittelemaan voittoa. Petter Granbergin ja Anton Bengtssonin jäähdyttyä Suomi sai mahdollisuuden ylivoimaan. Maalivahti Christian Heljanko otettiin pois kaukalosta, ja Ruotsin Marcus Sylvegård joutui jäähylle väkivaltaisuudesta. Suomi hyödynsi tilanteen ja Juha Jääskä kavensi tilanteeksi 4-2 Niko Huuhtasen syötöstä.

Viimeiset minuutit olivat äärimmäisen jännittäviä, kun Suomi yritti vielä nousta tasoihin. Maalivahti Heljanko vaihdettiin takaisin kaukaloon, ja joukkueen taistellessa väkivaltaisuusjäähyn aikana, Jääskä onnistui tekemään toisen maalin ajassa 58:00. Vaikka Suomi taisteli loppuun asti, lopputulos jäi 4-2 Ruotsin voitoksi tässä kiekkodraamassa.