A-maajoukkueen ensi kauden valmennusryhmä julkistettu – kokoonpano täynnä kokeneita ammattilaisia

Antti Pennasen aloittaessa A-maajoukkueen päävalmentajana ensi kaudella, on nyt paljastettu koko valmennusryhmän kokoonpano.

A-maajoukkueen GM Jere Lehtinen kertoo iloisena: ”Saimme kokeneen ryhmän kanssa sovittua asiat odotettua nopeammin, joten on ilo päästä kertomaan nimet julki jo tässä vaiheessa.”

Lehtinen kiittää myös valmentajien seuroja myönteisestä suhtautumisesta maajoukkuepestiin ja kertoo, että yhteistyö Antti Pennasen kanssa sujui alusta asti saumattomasti.

Pennasen apuvalmentajina toimivat kokeneet Mikko Manner ja Jussi Tapola. Manner on ollut mukana A-maajoukkueen valmennuksessa jo kaudesta 2016–17 alkaen, kun taas SC Bernin päävalmentajana toimiva Tapola oli osa Lauri Marjamäen valmennustiimiä kaudella 2017–18.

Maalivahtivalmennuksesta vastaa Tapparan maalivahtivalmentaja Aki Näykki, joka oli mukana nuorisomaajoukkueiden valmennuksessa kausilla 2010–19.

Videovalmentajina toimivat Jukka Varmanen ja Lauri Merikivi. Varmanen, joka työskentelee päätoimisena valmentajana Sveitsissä, oli pelaajatarkkailijana miesten MM-kisoissa keväällä 2019 ja on toiminut A-maajoukkueen videovalmentajana kaudesta 2020–21 alkaen. Merikivi puolestaan toimii tällä kaudella Ilveksen apuvalmentajana ja on aiemmin ollut kahdeksan kauden ajan mukana nuorisomaajoukkueiden valmennuksessa, toimien kaudet 2021–23 2005-syntyneiden ikäluokan päävalmentajana.

Tällä kaudella A-maajoukkueen päävalmentajana toimii Jukka Jalonen, apuvalmentajina Mikko Manner ja Ari-Pekka Selin. Maalivahtivalmennuksesta vastaa Kari Lehtonen, videovalmentajina toimivat Janne Hietaniemi ja Jukka Varmanen.

Lähde: Leijonat.fi