Verinen näky Leijonien ottelussa – Norjan pelaajan vakava loukkaantuminen herättää huolta

Christian Kåsastul hämmentyneenä ja epätietoisena siitä onko nenä murtunut

Leijonien ja Norjan välisessä MM-ottelussa tapahtui avauserässä vakava loukkaantuminen, joka herätti kaukalossa suurta huolta. Norjan puolustaja Christian Kåsastul yritti taklata Valtteri Puustista, mutta törmäsi pää edellä laitaan.

Kåsastulin kasvoista alkoi vuotaa runsaasti verta, ja tilanne vaati välittömiä toimenpiteitä. Ottelun erätaukoa jouduttiin aikaistamaan, jotta jää saatiin puhdistettua verestä ja loukkaantunut pelaaja saatiin huolellisesti tutkittua.

Vaikka Kåsastul, 27, palasi vielä kaukaloon, hänen kasvoillaan oli selvästi nähtävissä loukkaantumisen vakavuus. Ottelun päätyttyä haastattelualueella hänen viiksissään oli yhä verta, ja nenän vekki oli teipattu varotoimenpiteenä.

Kåsastul näytti hymyilevän ottelun jälkeen, vaikka hänen nenänsä oli kovilla ja Leijonat olivatkin parempia. (Kuva: Ville Touru / Ilta-Sanomat)

”Vähän se on turtunut, mutta muuten ihan okei. Hampaatkin ovat kunnossa”, Kåsastul vastasi kysyttäessä nenästään.

”En tiedä, onko se murtunut. Täytyy mennä kohta tarkistamaan”, hän jatkoi.

Norjalainen ei syyttänyt Puustista mistään.

”En, en.”

”Tilanne tapahtui niin nopeasti, etten ihan tarkalleen muista. Mutta mielestäni yritin mennä pysäyttämään kiekkoa. Puustinen pääsi jotenkin alta pois ja törmäsin vain laitaan.”

Kåsastul on suomalaisille entuudestaan tuttu mies, sillä hän kiekkoili toissa kaudella Helsingin IFK:ssa. Ensi kaudeksi hän palaa SM-liigaan KooKoon paidassa.

”Halusin palata takaisin Suomeen. Sain mahdollisuuden Kouvolan KooKoosta. Sitä ei tarvinnut paljon miettiä”, Kåsastul kertoi.

Uransa viidettä MM-turnausta pelaava Kåsastul jatkaa kiekkoilua ensi kaudella Kouvolassa. (Kuva: Toni Repo / Aamulehti)

Lähde: Ilta-Sanomat