Venäjällä ei tule olemaan asiaa Suomen MM-kotikisoihin – nyt Ilja Kovaltshuk ampuu mielipiteensä: ”Olin todella järkyttynyt”

Ilja Kovaltshuk uskoo, että Venäjä olisi todella hyvä isäntä ensi kevään jääkiekon MM-kisoille

Venäjän jääkiekkomaajoukkueen GM Ilja Kovaltshuk on kertoneet Sport Ekspressin haastattelussa mielipiteensä Venäjän sulkemiseen kevään MM-kisoista.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF vahvisti maaliskuussa, että Ranska ja Itävalta tulee Venäjän ja Valko-Venäjän tilalle Tampereella ja Helsingissä pidettävissä kisoissa.

– Olin todella järkyttynyt nuorten pelaajiemme puolesta. Urheilua on aina pidetty politiikan ulkopuolella, ja nyt se yhtäkkiä vedettiin mukaan. Se vei venäläisiltä pelaajilta oikein mainion tilaisuuden näyttää taitojaan maailmalla, Kovaltshuk, 38 vuotta totesi venäläissivustolle.

KKovaltshuk pelasi itse MM-jäillä todella hurjat 11 kertaa. Maaliahneen laitahyökkääjän palkintovitriinissä löytyy kaksi maailmanmestaruutta.

Viime kauteen kiekkouransa lopettanut ja välittömästi johtotehtäviin siirtynyt Kovalsthuk kertoi Sport-Ekspessille myös toisesta Venäjän kiekkoperhettä mieltä askarruttavasta asiasta nimittäin kevään 2023 MM-kisoista.

Ne on tarkoitus pelata Pietarissa. IIHF ei ole kertonut kisojen siirtämisestä toiseen maahan, vaikka Venäjän hyökkäys kylvää vielä tuhoa Ukrainassa.

– Vielä ei ole todellakaan selvää, mitä kisoille tulee tapahtumaan. Kaikki riippuu suoraan maan tilanteesta. Jääkiekkoliitto tai muu lajiin liittyvä väki ei voi valitettavasti vaikuttaa kyseiseen asiaan, Kovaltshuk kertoi.

IIHF:n puheenjohtaja Luc Tardif totesi maaliskuun alussa, että asiaan yritetään keksiä ”diplomaattinen ratkaisu”.

– Koko jääkiekkomaailma kyllä tietää, kuinka hyvin pystymme järjestämään tälläisen kokoluokan tapahtumia. Jos muistelemme esimerkiksi jalkapallon MM-kisoja, joiden onnistumisesta kaikki olivat aivan tohkeissaan. Olen varma, että jääkiekko onnistuisi samaanlaiseen tilanteeseen, Kovaltshuk kertoo Sport-Ekspressille.

Venäjä on lähettänyt IIHF:lle valituksen kohtelustaan. Venäjän jääkiekkoliiton mukaan kansainvälisistä kisoista poistaminen oli heitä syrjivä toimenpide.

2023 nuorten MM-kisojen järjestämisoikeus on jo viety Venäjältä.

Lähde: Ilta-Sanomat