Jukka Jalonen on jo tehnyt MM-leiriryhmäänsä – “Soitin muutamalle ensikertalaiselle”

Jukka Jalonen on tehnyt jo MM-leiriryhmää

Jukka Jalonen on menestyksekäs kiekkovalmentaja. KUVA: LEHTIKUVA

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen erittäin historialliseen olympiakultaan valmentanut Jukka Jalonen lupaa tällä hetkellä kaikkien pelaajien olevan samalla viivalla, kun hän aloittaa pian MM-kotikisoissa mestaruutta tavoittelevan joukkueen kokoamisen.

Näin esimerkiksi KHL:n SKA Pietarissa huhtikuun 2. päivänä konferenssifinaalit TsSKA Moskovaa vastaan aloittavat olympiavoittajat Mikko Lehtonen ja Leo Komarov ovat Jalosen papereissa samassa asemassa kuin kaikki muut pelaajat.

– Seuraan tällä hetkellä ja jatkossakin kaikkia niitä pelaajia, jotka pelaavat hyvin. En ole kumpaankaan ollut yhteydessä, Jalonen sanoi maanantaina Tampereella Jääkiekkojournalistit ry’n seminaarissa.

Jukka Jalonen on jo tehnyt ensimmäisen leiriryhmän, mutta nimet eivät ole vielä julkisia eivätkä monet muutkaan yksityiskohdat.

– Valtaosa pelaajista oli mukana olympialaisissa, Jalonen myönsi kuitenkin.

Valintaprosessi oli erittäin tunnetusti todella monisyinen. Jukka Jalosen mielestä on tärkeää saada luottamus toimimaan pelaajien ja valmennusjohdon välillä.

– Soitin tässä muutamalle ensikertalaiselle pelaajalle valinnasta ensimmäiseen leiriryhmään. Sellaiset puhelut ovat aina mukavia. Sitten on sen jälkeen ne tilanteet, kun vaikka Ruotsin turnauksen jälkeen pitää soittaa MM-joukkueeseen valitsematta jääneille pelaajille, Jalonen vertasi.

Kuinka paljon ja keitä pelaajia pitää odottaa esimerkiksi NHL:stä ensimmäisen pudotuspelikierroksen jälkeen putoavista joukkueista?

– Missään tapauksessa siinä vaiheessa ei oteta kuutta pelaajaa, vaan esimerkiksi yksi puolustaja ja yksi hyökkääjä. NHL:stä en muutenkaan odota mitään suurta juoksua pelaajia, Jalonen kertoi.

Sveitsissä pelaava Valtteri Filppula on voittanut Stanley Cupin ja olympiakultaa. Jos valittaisiin joukkueeseen ja Suomi voittaisi MM-kultaa, tulisi hänestä ensimmäinen suomalainen jäsen kolmen kullan kerhoon.

– En kiinnitä huomiota valinnoissa tälläisiin mahdollisiin saavutuksiin. Jos pelaa todella hyvin, voi olla että on joukkueessa, Jalonen muotoili menevään.

Entä vaikuttaako esimerkiksi valinnoissa se, onko pelaaja pitänyt kauan taukoa viimeisen sarjaottelun jälkeen?

– Ei vaikuta. Pelaamme kymmenen maaottelua ennen MM-kisoja ja siinä ajassa saamme pelaajat tarvittaessa kyllä kuntoon Jalonen lupaa.

Jukka Jalonen on pitkän linjan kiekkomies. Arkistokuva. KUVA: SAMI KERO / HS

Suomi pelaa ennen MM-kisoja kaksi ottelua Tanskassa ja kohtaa Norjan kaksi kertaa huhtikuussa Joensuussa ja Kuopiossa. Näiden otteluiden jälkeen on Tshekin ja Ruotsin EHT-turnaus.

Yksi Suomen MM-kisojen vastustajista vaihtui, kun Valko-Venäjä vaihdettiin pois ja Itävalta tuli tilalle.

– Jonkun vastustajan vaihtumisella ei ole meille merkitystä, Jalonen tiivisti

Onko olympiakultaa juhlinut Suomi nyt entistä enemmän isompi suosikki, kun Venäjää ei nähdä MM-kisoissa?

– Kanada ja myös Yhdysvallat voivat saada todella kovatasoiset NHL-joukkueet mukaan, Jalonen vastasi kysymykseen.

Miesten MM-kotikisat pelataan toukokuussa Tampereella ja myös Helsingissä.

Lähde: Ilta-Sanomat

Miesten MM-kisojen seuraavat isäntämaat on tässä: Tšekki, Ruotsi, Tanska, Sveitsi ja SaksaLue lisää