Syntymäpäiväsankari Marko Anttila sulattaa sydämiä – ”Töitä tehdään yhteisen hyvän eteen”

Suomen ottelussa Slovakiaa vastaan Marko Anttila venyi vielä entistäkin pidemmäksi kovan paikan edessä. Ensin hän teki kaksi maalia ja tasoitti pelin tilanteeseen 2-2

Vielä sekunti ennen pelin loppua hänellä oli mahdollisuus varmistaa hattutemppu vetämällä tyhjään maaliin. Vaan mitäpä tekee tämä Leijonamieli? Hän passaa kiekon Saku Mäenalaselle, joka saa maalin omalle pistetililleen.

Seuraavana päivänä syntymäpäiviään viettävä Anttila kiemurtelee silminnähden muistellessaan edellispäivän peiliä. Omasta mielestään hän vain ”auttoi joukkuetta maalinteossa”. Viimeisen sekunnin tilanteesta hän kommentoi:

– Ajattelin, että se pakki yrittää estää mua kuitenkin ampumasta. Saku (Mäenalanen) oli siinä aivan tyhjänä toisella puolella. En ajatellut sitä, että kummalle maali tulee, menin vain tilanteen mukaan. Onneksi se toimi, en edes tiennyt että aikaa oli niin vähän jäljellä.

Kävikö mielessäsi, että näytät muulle joukkueelle mallia siitä, miten joukkueen eteen tulee pelata?

– Ei oikeastaan, töitä tehdään yhteisen hyvän eteen. Totta kai välillä jonkun täytyy välillä nousta ja yritän olla itse se joku, kun sitä tarvitaan.

Anttila aikoo valmistautua peliin USAta vastaan hyvällä ruoalla ja ajattelemalla kiekkoa mahdollisimman vähän.

– Vaimon ja tyttären näkeminen illallla auttaa varmasti. Varsinkaan tytär ei hirveästi peleistä puhu, mikä on positiivista.

Turnauksen aikana Anttilalla oli mahdollisuus koti-iltaan aiemminkin. Silläkin kertaa mies ajatteli joukkue edellä ja vei leijonaveljiä kotiinsa saunomaan. Se jos mikä, on kultainen ele.

Lähde: Leijonat.fi