Suomi ja Ruotsi kohtasivat kiekkokaukalossa kiihkeässä taistelussa, ja ottelun ensimmäinen erä tarjosi runsaasti draamaa ja maalintekoa

Suomi ja Ruotsi kohtasivat kiekkokaukalossa kiihkeässä taistelussa, ja ottelun ensimmäinen erä tarjosi runsaasti draamaa ja maalintekoa.

Ensimmäinen mielenkiintoinen tapahtuma nähtiin vain reilun kahden minuutin pelin jälkeen, kun Ruotsin Jesper Fröden joutui jäähylle kiinnipitämisestä. Suomi pääsi heti hyödyntämään ylivoimaa, ja tulosta syntyi nopeasti. Henrik Borgström iski kiekon verkkoon Eemil Erholtzin ja Veli-Matti Vittasmäen syötöistä, ja Suomi siirtyi ansaitusti 1-0 johtoon ajassa 03:52.

Ruotsi ei kuitenkaan antanut periksi. Mario Kempe tasoitti ottelun upealla maalilla, ja Anton Bengtssonin sekä Olle Alsingin syötöt auttoivat maalin syntymisessä. Tämä tapahtui ajassa 10:58, ja ottelu oli jälleen tasan 1-1.

Ensimmäisen erän jäähyt eivät myöskään jättäneet kylmäksi yleisöä. Ruotsin Linus Johansson ja Suomen Joona Ikonen joutuivat molemmat kahden minuutin jäähylle koukkaamisen ja mailasta kiinnipitämisen takia. Lisäksi Hannes Björninen otti huitomisjäähyn ajassa 17:08.

Erän lopussa nähtiin vielä toinen ylivoimamaali, kun Ruotsin Oscar Lindberg osui maalipuiden väliin. Tim Heedin ja Jesper Frödénin syötöt päätyivät maaliin ajassa 18:31, ja Ruotsi siirtyi 2-1 johtoon.

Ensimmäisen erän päätteeksi näyttää siltä, että toisesta erästä on odotettavissa yhtä vauhdikas ja tapahtumarikas kuin tästäkin ensimmäisestä. Jännitys jatkuu, kun Suomi ja Ruotsi taistelevat kunnian ja voiton puolesta jääkiekon huipputapahtumassa.