Suomen jääkiekkoliitto kääri Riiassa ja Tampereella järjestetyistä kotikisoista miljoonavoitot

Suomen Jääkiekkoliitto onnistui toisen peräkkäisenä vuonna tekemään merkittävät voitot kotikisoistaan.

Suomen Jääkiekkoliitto ilmoitti voittaneensa 9,3 miljoonaa euroa viime keväänä miesten MM-kilpailuista, jotka järjestettiin Tampereella. Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela jakoi tämän tiedon maanantaina liiton mediapäivässä.

Suomi toimi isäntämaana Latvian kanssa, ja alkulohko-ottelut sekä puolivälierät pelattiin sekä Riiassa että Tampereella, mutta mitaliottelut järjestettiin Tampereella.

Nummela totesi: ”Tänäkin vuonna kaikki meni erittäin hyvin, ottaen huomioon, että kyseessä olivat jaetut MM-kilpailut.”

Vaikka Leijonat eivät päässeetkään pidemmälle kuin puolivälieriin pitkän menestysjakson jälkeen, taloudellinen menestys jatkui.

Suomi toimi MM-kilpailujen isäntämaana myös vuonna 2022 ja voitti tuolloin maailmanmestaruuden. Kisoja isännöitiin Helsingissä ja Tampereella, ja ne tuottivat 13,9 miljoonan euron voiton. Yhteensä 356 955 katsojaa oli paikalla.

Riiassa ja Tampereella nähtiin 441 885 katsojaa.

Nummela korosti: ”Taloudellisesti onnistuneet MM-kilpailut antavat meille vahvan perustan tulevaisuutta varten.”

MM-kilpailujen pääsihteeri Heikki Hietanen muistutti, että kisojen valmistelu oli pitkä prosessi. Valmistelut vuoden 2022 MM-kilpailuihin alkoivat jo vuonna 2017. Alun perin Suomea ei ollut määrä isännöidä vuonna 2023, mutta Venäjältä siirretyt kilpailut jaettiin lopulta Suomen ja Latvian kesken.

Hietanen kiitti kisajärjestelyjen onnistumisesta sekä Suomea että Latvialaista yhteistyökumppania: ”Tämä oli todellinen saavutus tiimiltämme ja ystäviltämme Latviassa.”

Latvia toimi MM-kilpailujen isäntämaana myös vuonna 2021, mutta tuolloin pelejä ei voitu pelata yleisön edessä koronapandemian vuoksi. Nyt Latvia sai maistaa taloudellista menestystä, ja Suomi auttoi kilpailujen järjestelyissä.

Hietanen totesi: ”Olimme isoveljen asemassa tällä kertaa kisajärjestelyissä. Hyvä yhteistyöhenki vallitsi koko ajan. Haluamme kiittää heitä (Latviaa) tästä kumppanuudesta.”

Lähde: Ilta-Sanomat