Leijonat julkisti vahvan joukkueen Karjala-turnaukseen

On taas se aika vuodesta kun Leijonat aloittaa harjoituskauden eli Euro Hockey Tourin ja marraskuussa aloitetaan Suomen Euro Hockey Tourilla eli suomeksi sanottuna Karjala-turnauksella! Leijonat on nyt julkistanut joukkueensa Karjala-turnaukseen

Helsingissä 30. lokakuuta 2023 – Suomen jääkiekkomaajoukkue, tuttavallisemmin Leijonat, on julkistanut vakuuttavan joukkueen, joka edustaa Suomea tulevassa Karjala-turnauksessa. Turnaus kokoaa yhteen Sveitsin, Ruotsin ja Tshekin maajoukkueet kilpailemaan Karjala-turnauksen voitosta, ja suomalaiset ovat vahvistaneet aikeensa taistella voitosta tällä kovatasoisella turnauksella.

Päävalmentaja Jukka Jalonen on valinnut 27 pelaajan ryhmän, joka edustaa Suomea turnauksessa. Joukkueessa on yhdistelmä kokeneita pelaajia ja nuoria kykyjä, jotka ovat osoittaneet vahvaa suoritustasoa kotimaan Liigassa ja ulkomailla.

Mukana on kuusi pelaajaa, jotka pelaa ensi viikolla ensimmäiset A-maaottelunsa: Maalivahti Roope Taponen, puolustaja Jesper Mattila ja hyökkääjät Henrik BorgströmNiko HuuhtanenVille Koivunen ja Kristian Vesalainen.

Leijonien joukkue Karjala-turnauksessa

Maalivahdit

Christian Heljanko (Tappara)

Roope Taponen (HIFK)

Puolustajat

Oskari Laaksonen (Luleå HF, SHL)

Niklas Friman (Ilves)

Vili Saarijärvi (SCL Tigers, NLA)

Jesper Mattila (KalPa)

Otto Leskinen (Tappara)

Veli-Matti Vittasmäki (Tappara)

Petteri Lindbohm (HIFK)

Juuso Riikola (SCL Tigers, NLA)

Mikael Seppälä (HV71, SHL)

Sami Niku (JYP)

Hyökkääjät

Kristian Vesalainen (HIFK)

Henrik Borgström (HV71, SHL)

Jerry Turkulainen (JYP)

Niko Huuhtanen (Jukurit)

Hannes Björninen (Örebro HK, SHL)

Joona Ikonen (Ilves)

Janne Kuokkanen (Malmö Redhawks, SHL)

Ahti Oksanen (IK Oskarshamn, SHL)

Eemil Erholtz (Ässät)

Sebastian Repo (Lukko)

Ville Koivunen (Kärpät)

Juha Jääskä (HIFK)

Julius Mattila (Lukko)

Antti Suomela (Lausanne HC, NL)

Anton Levtchi (Tappara)

Valmennusjohto on tyytyväinen joukkueeseen ja uskoo, että Leijonat voi kilpailla menestyksekkäästi Karjala-turnauksessa.

Karjala-turnaus järjestetään Tampereella Nokia Areenalla 9.11-12.11. Suomi kohtaa avausottelussaan Sveitsin ja tavoittelee vahvaa alkua turnaukselle.

Joukkueen julkaisu on herättänyt innostusta suomalaisten jääkiekko-fanien keskuudessa, ja odotukset ovat korkealla. Suomen maajoukkue on tunnettu intohimoisista kannattajistaan, ja Leijonat toivoo, että fanit tukevat heitä voimakkaasti koko turnauksen ajan.

Karjala-turnaus tarjoaa hienon mahdollisuuden nähdä huippuluokan jääkiekkoa ja seurata, kuinka Leijonat kilpailee maailman parhaita jääkiekkojoukkueita vastaan.