Seattle Krakenin hyökkääjä André Burakovsky liittyy Ruotsin maajoukkueeseen MM-kisoihin

Ruotsalainen NHL-tähti André Burakovsky edustaa Tre Kronoria keväällä MM-kisoissa, vaikka allekirjoittikin viiden vuoden sopimuksen Seattle Krakenin kanssa vuonna 2022.

Seattle Kraken päätti NHL:n runkosarjan voittoon voittamalla viime yönä vieraissa Minnesota Wildin 4–3. Joukkue ei kuitenkaan selvinnyt pudotuspeleihin.

”Kyllä, aion pelata MM-kisoissa Tre Kronorissa,” Burakovsky kertoi Expressenille viimeisen ottelun jälkeen.

Burakovsky ei halunnut tehdä päätöstä heti, vaan halusi ensin nähdä, miltä viimeiset pelit Seattlessa tuntuvat, ja kuunnella myös seurajohdon näkemyksen.

Burakovskyn kaksi edellistä kautta NHL:ssä ovat olleet täynnä loukkaantumisia. Hän pelasi tällä kaudella runkosarjassa vain 49 ottelua ja teki 16 tehopistettä. Myös viime kaudella hän pelasi vain 49 ottelua, osittain nivusleikkauksen ja solisluun murtuman vuoksi.

”Se on ollut turhauttavaa. Viime kaudella jäi puolet väliin nivusleikkauksen vuoksi. Sitten paluun jälkeen pelasin neljä ottelua, kunnes solisluuni murtui,” Burakovsky kertoi.

Burakovsky on kärsinyt myös vatsalihas- ja nilkkavammoista.

Ruotsin maajoukkue sai jo aiemmin vahvistuksen, kun Buffalo Sabresin puolustaja Rasmus Dahlin ilmoitti viime viikolla liittyvänsä joukkueeseen.

MM-turnaus järjestetään Prahassa ja Ostravassa 10.–26. toukokuuta. MTV esittää MM-kisoista kaikki Leijonien ottelut sekä välierät ja finaalin.

Lähde: MTV Uutiset