KHL-tähti Stéphane Da Costa vihjailee liittyvänsä Ranskan joukkueeseen jääkiekon MM-kisoissa

KHL:ssä pelaava Stéphane Da Costa vihjailee edustavansa Ranskan maajoukkuetta tulevissa jääkiekon MM-kisoissa.

Avtomobilist Jekaterinburgia edustava Da Costa on pelannut venäläisvetoisessa KHL:ssä vuodesta 2018 lähtien. Hän on osoittanut kykynsä tehden merkittäviä tehopisteitä, ja kuluneella kaudella ranskalaishyökkääjä jatkoi vahvoja esityksiään.

Da Costa kirjautti 60 runkosarjaottelussa 54 pistettä (18 maalia + 36 syöttöä) ja 12 pudotuspeliottelussa 10 pistettä (6 maalia + 4 syöttöä).

KHL-kauden päätteeksi Avtomobilistissa pronssille sijoittunut Da Costa antoi vihjeen tulevasta.

”Jääkiekkokausi ei ole vielä ohi! MM-kisat Ranskan joukkueen kanssa tulossa!”, Da Costa kirjoitti perjantaina Instagramissa.

Tänä vuonna toukokuussa pelataan MM-turnaus Tshekissä.

Ympäri käännetyt aikaisemmat suuntaviivat?

Da Costan 34-vuotias MM-kisavihjaus on mielenkiintoinen myös siksi, että Ranska päätti sulkea maansa KHL-pelaajat ulos maajoukkueen toiminnasta kaudella 2022–23. Asiasta raportoi syyskuussa 2022 ranskalaislehti L’Equipe, joka mainitsi Venäjän Ukrainassa käynnissä olevan hyökkäyssodan olevan taustalla.

Jos Da Costan vihjaus pitää paikkansa, Ranskan jääkiekkoliitto on ilmeisesti tarkastellut Da Costan tapausta uusiksi, kuten L’Equipe raportoi. Lehti spekuloi, että hyökkääjän mahdollinen lähtö Venäjältä ei ole suljettu pois.

Da Costa oli kuitenkin juuri julkaissut MM-kisavihjeensä ennen kuin hän lähetti viestin Avtomobilistin kannattajille, jossa hän käytti me-muotoa ja kirjoitti: ”tulemme takaisin vielä vahvempina ensi kaudella”.

On myös mahdollista, että Ranska olisi perunut aiemman linjauksensa KHL-pelaajien suhteen, vaikka Venäjä jatkaisi sotatoimiaan Ukrainassa.

Da Costan tapauksen osalta odotetaan vahvistusta Ranskan jääkiekkoliitolta. Ranskan jääkiekkoliiton puheenjohtaja Pierre-Yves Gerbeau totesi, että ”tärkeää aihetta” käsitellään ensi viikolla.

Kokenut pelaaja MM-kisoissa

Da Costa edusti viimeksi Ranskan maajoukkuetta kaudella 2021–2022, ja hän osallistui myös olympiakarsintaotteluihin.

Konkarilla, joka on pelannut NHL:ssä urallaan 47 ottelua, on kahdeksan miesten MM-kisat takavuosilta.

Lähde: MTV Uutiset