Puolustaja Sami Niku: ”Kansainväliset pelit on aina kovia pelejä, ja ne ovat hyvä mittari itsellekin”

Leijonien Sveitsin EHT-turnauksessa pelaavassa joukkueessa on mukana kaikkiaan kuusi ensikertalaista.

A-maajoukkueen ensimmäinen päivä Sveitsin EHT-turnaukseen liittyen päättyi harjoitusten jälkeen poikkeuksellisesti.

Leijonia kuljettanut bussi hajosi. Se ei kuitenkaan vetänyt puolustaja Sami Nikun mieltä matalaksi. Leijona-paitaan on hieno pukeutua.

–Totta kai on hienot fiilikset, ja on kunnia-asia edustaa maataan.

Kun kutsu kävi, Niku ei epäröinyt. Jyväskylässä JYPissä pelaava Niku on ensimmäistä kertaa A-maajoukkueen mukana. Maajoukkuekokemusta hänellä on muun muassa kaudelta 2015–2016, jolloin hän pelasi U20-joukkueessa. Silloin tuli maailmanmestaruus.

Takaisin Suomeen

Niku on ollut koko syyskauden median tiiviin kiinnostuksen kohteena. Syynä on se, että puolustaja siirtyi täksi kaudeksi viiden Kanadan kauden jälkeen takaisin Suomeen pelaamaan. Median kiinnostus ei ole kuitenkaan häntä eikä pelaamista isommin häirinnyt.

– Kyllähän mä mielelläni tekisin tätä vähän enemmän rauhassa mutta ei se ole mulle kuitenkaan mikään ongelma, naurahtaa Niku.

Peli on kulkenut ja puolustaja on Liigan pistepörssissäkin 11.sijalla. Mutta nyt Niku keskittyy ensimmäiseen A-maajoukkuekomennukseen.

–Tavoitteena on jatkaa samaan malliin mihin on omassa seurajoukkueessa päässyt. Kansainväliset pelit on aina kovia pelejä, ja ne ovat hyvä mittari itsellekin, sanoo Niku

Leijonat pelaa ensimmäisen Sveitsin EHT-ottelunsa torstaina 15.12. Helsingin jäähallissa kello 18.30. Vastassa on Tshekki.

Viikonlopuksi Suomi matkustaa Sveitsiin. Lauantaina 17.12. Suomi kohtaa Ruotsin ja sunnuntaina 18.12. Sveitsin.

Lähde: Leijonat.fi

Leijonien Karjala-turnauksen otteluohjelma julkaistu - Liput myyntiin torstaina 21.9.2023Lue lisää